Zuid-Drenthe

Humanitas Maatjes

Wil je graag een maatje om samen mee op stap te gaan? Maar lukt het niet om contacten te leggen, of weet je niet goed hoe? Onze maatjesprojecten zijn speciaal toegespitst op jouw behoeften, ongeacht je achtergrond. Ben je dak- of thuisloos? Of ex-gedetineerd? Heb je een psychiatrisch verleden? Een verstandelijke beperking? Iedereen kan bij ons terecht.

Samen met een van onze vrijwilligers – jouw maatje –  ga je eropuit. Gewoon lekker ontspannen. Wandelen of winkelen, bijvoorbeeld. Of een museum bezoeken. En natuurlijk kun je praten over wat jou bezighoudt. Alles is erop gericht om jou het plezier en zelfvertrouwen (terug) te geven dat je nodig hebt om je eigen contacten op te bouwen.

Denk je dat een maatje iets is voor jou? Neem dan contact op met onze afdeling.

Informatie voor vrijwilliger

Wil jij maatje worden? Wil je samen dingen ondernemen met iemand die op dit moment in zijn leven een maatje nodig heeft? En wil je op die manier iemand in een vriendschappelijke sfeer een steuntje in de rug geven? Met een maatje kunnen mensen met een verstandelijke beperking op een stimulerende maar ook gezellige manier kennis maken met de maatschappij en hun zelfstandigheid versterken.

Het vrijwilligerswerk bij Humanitas is goed geregeld. Je krijgt scholing, begeleiding en onkosten worden vergoed. Bovendien geeft de rol van maatje vaak veel voldoening.

Ben jij geïnteresseerd in dit vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met onze afdeling.