Zuid-Drenthe

Kinderen & Echtscheiding (lotgenotengroep)

Als je ouders gaan scheiden, is even niets meer hetzelfde. Je hebt vast veel vragen, juist omdat er ineens zo veel onzeker is. Maar je ouders zullen ook niet altijd meteen overal een antwoord op hebben. Zij hebben veel te verwerken, en jij net zo goed. Is er niemand met wie je daarover kunt of wilt praten? Dan is de lotgenotengroep misschien iets voor jou.

Wat betekent de scheiding van je ouders voor jou? Is er iets waarmee anderen jou kunnen helpen? Wil je bijvoorbeeld weten hoe zij bepaalde zaken oplossen? In de groep kun je ervaringen uitwisselen met leeftijdgenoten die hetzelfde doormaken als jij. Dat schept een band en je weet dat je er niet alleen voor staat. Twee ervaren vrijwilligers begeleiden de groep en de gesprekken worden afgewisseld met leuke (spel)activiteiten.

De voorwaarde om deel te nemen aan de groep is dat jij dit zelf moet willen. De tweede voorwaarde is dat er geen sprake is van een zware achterliggende problematiek. De vrijwilligers hebben allen een achtergrond qua opleiding en ervaring in het werken met kinderen (onderwijs, ergotherapie, sociaal cultureel werk) en zij zijn geschoold voor het leiden van kindergroepen met deze problematiek. De groep is geen therapiegroep, maar geeft kinderen kans om ervaringen uit te wisselen en herkenning te bieden.


Voor meer informatie kunt u contact op nemen met onze afdeling.