Zuid-Drenthe

Kindervakantie

Je gunt je kind graag een vakantie, maar soms zit dat er gewoon niet in. Misschien is de gezondheid een spelbreker, of heb je er het geld niet voor. Het maakt niet uit waarom. Ook jouw kind krijgt een fijne vakantieweek op een mooie plek in Nederland waar veel te zien en te doen is. Daarvoor zorgen de Kindervakantieweken, die bedoeld zijn voor kinderen van 7 tot 14 jaar.

Goed geschoolde vrijwilligers doen de voorbereiding en begeleiding van de groepsweek, zodat er volop positieve momenten en spannende activiteiten zijn. Leuke spellen in het bos, hutten bouwen, zwemmen, een bezoekje aan de brandweer; om maar wat voorbeelden te noemen. Daarnaast zijn er ook weekvakanties bij een gastouder. In beide gevallen zijn de kinderen er lekker even uit en doen nieuwe indrukken en vriendschappen op.

Humanitas afdeling Zuid-Drenthe organiseert al vele jaren kinderkampen. Deze kampen zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van zeven tot veertien jaar die om financiële of sociale redenen niet op vakantie kunnen gaan.

Humanitas vindt dat ook deze kinderen recht hebben op een weekje vakantie. De weken worden gehouden in kampeerboerderij De Alinghoek in Drouwen. De omgeving is heel geschikt voor speurtochten, nachtwandelingen en bosspelen, maar ook sport, disco en creatieve bezigheden staan op het programma. De week wordt afgesloten met een bonte avond met zang, dans, toneel en kampvuur. Bewaren veel ouders niet heel fijne herinneringen aan dergelijke kampen?

De data voor 2016 volgt zodra deze bekend zijn.

De kosten van deze vakantieweek variëren afhankelijk van het inkomen van de ouders van € 25 tot € 100. In bijzondere gevallen kan Humanitas financieel ondersteunen. Aanmelding is mogelijk zolang er plaats is.