Zuid-Drenthe

Rouwbegeleiding

Heb je een dierbare verloren, dan staat de wereld stil. Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. Iedereen op z’n eigen manier en in z´n eigen tempo. Soms kost dat meer energie dan je hebt, en hoe vind je dan de weg vooruit? Een vrijwilliger van Steun bij rouw reikt je graag de hand en bezoekt jou thuis.

Vaak is de vrijwilliger een lotgenoot; iemand die weet wat jij meemaakt en zich goed in jou kan verplaatsen. Het is deze persoonlijke betrokkenheid die het contact en de aandacht zo waardevol maakt. Herkenning, erkenning en steun bieden immers troost. De vrijwilliger bezoekt je gedurende een half jaar tot een jaar en is opgeleid om je zo goed mogelijk bij te staan. Uiteraard gaat de vrijwilliger vertrouwelijk om met alles wat je vertelt.

In samenwerking met de afdeling Meppel organiseren  wij individuele huisbezoeken en lotgenotengroepen waar mensen die een dierbare hebben verloren hun emoties en gevoelens kunnen delen met anderen. 

Wil je meer informatie of je aanmelden neem dan contact op met onze afdeling.

 

Ervaringen met rouwbegeleiding

Bekijk de film waarin een deelnemer en een vrijwilliger napraten over de rouwbegeleiding na het verlies van zijn partner.