Biebboeken aan huis: even wegdromen van die ellendige corona

De bibliotheken in Midden-Drenthe hebben vorige week gereserveerde boeken thuis bezorgd. Nadat de bibliotheken moesten sluiten vanwege het coronavirus, stonden nog gereserveerde boeken klaar om opgehaald te worden in de bibliotheek. De medewerksters zijn begonnen om deze aan huis te bezorgen. Dit heeft tot vele blije reacties van klanten geleid.

De medewerksters proberen deze week nog de boeken te bezorgen die zijn blijven staan. Ook willen zij deze dienstverlening uitbreiden. Als klanten een boek uit hun eigen bibliotheek online reserveren proberen wij deze thuis te bezorgen.

Uiteraard is er geen hand tot hand contact. De boeken worden in een tasje aan de deur gehangen. Nu de regering strengere maatregelen heeft getroffen, nemen ook de bibliotheken extra voorzorgsmaatregelen. Boeken moeten schoon in de tasjes, het tasje moet dicht zitten en de bezorger draagt handschoenen. Per bibliotheek mag nog maar één medewerker aanwezig zijn.

Hoe lang bezorgd kan worden kunnen de bibliotheken in Midden-Drenthe niet zeggen. Dit wordt per dag bekeken, omdat de situatie ook per dag kan wijzigen. De bibliotheken volgen de normen van de Rijksoverheid hierin.

Terug naar het nieuwsoverzicht