CONTACT

Humanitas
  • E-mail:
  • Telefoonnummer: 023 576 3440
  • Adres:
  • Extra informatie:

    Ons telefoonnummer wordt beantwoord op maandag t/m donderdag van 09:00 tot 12:00 uur. Buiten deze tijden kunt u ons een mail sturen. Wij pakken uw vraag dan z.s.m. op.

  • Humanitas Zuid-Kennemerland is actief in: Aerdenhout, Bennebroek, Bentveld, Bloemendaal, Driehuis, Haarlem, Heemstede, IJmuiden, Overveen, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Spaarndam, Velsen, Velsen-Zuid, Velserbroek, Vogelenzang, Zandvoort

Onze vrijwilligers helpen je graag!

Humanitas Thuisadministratie richt zich op iets wat iedereen kan overkomen: door een ingrijpende gebeurtenis of omdat je een moeilijke periode doormaakt, blijven bankafschriften en rekeningen liggen. Een vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie kan uitkomst bieden.

Vriendschappelijk Huisbezoek  richt zich op het grote en groeiende probleem van eenzaamheid. We brengen iemand die zich eenzaam voelt in contact met een vrijwilliger die dat gevoel doorbreekt met een bezoekje en eventueel een gezamenlijke activiteit.

Meer activiteiten van Humanitas Zuid-Kennemerland
27-2-2021 Mensen zijn zó blij met een luisterend oor en het gevoel 'ik doe er nog toe'

“Onze deelnemers zijn heel gewone mensen, het kan je buurvrouw zijn of je tante.”  Coördinator Eenzaamheid Jan Jansen koppelt mensen aan elkaar om eenzaamheid tegen te gaan. Vrijwillige maatjes bieden dan een luisterend oor of ondernemen samen met de deelnemer een activiteit.

Vacature Coördinator Thuisadministratie
Cöordinator Thuisadministratie

Thuisadministratie biedt mensen steun bij het op orde brengen van hun financiële administratie. Als coördinator ben je het aanspreekpunt voor de vrijwilligers en ondersteun en regel je de huisbezoeken.

Bekijk alle vacatures

25-11-2020 Deelnemers Humanitas krijgen gratis maaltijd

Deelnemers van Humanitas krijgen een gratis maaltijd. De maaltijden worden bereid door de koks van het Landgoed Groenendaal en gefinancierd door Rotary Haarlem-Oost.

Vriendschappelijk Huisbezoek
Gezelschap gezocht!

Gezellige prater zoekt gezelschap... Graag een blokje om... Koffie visite... Graag naar buiten... Vier ogenschijnlijk kleine wensen, het uit laten komen kan echter zoveel betekenen. Lees snel verder hoe jij deze mensen kunt helpen! Een beetje van jouw tijd doet wonderen voor een ander.

Bekijk alle vacatures

6-5-2020 Tulpen voor vrijwilligers Humanitas Zuid-Kennemerland

De vrijwilligers reageerden enthousiast op het onverwachte bezoek aan de deur. Ter ere van 75 jaar Humanitas werden de vrijwilligers van Humanitas Zuid-Kennemerland door middel van een bos tulpen in het zonnetje gezet om hen te bedanken voor hun bijzondere inzet. 

6-7-2020 Wethouder Jur Botter maakt van dichtbij kennis met Home-Start Haarlem

Wethouder Jur Botter maakt van dichtbij kennis met Home-Start Haarlem. Hij is thuis op bezoek geweest bij Natalie, een alleenstaande moeder. In dit gesprek heeft hij haar verhaal gehoord en kennis genomen van de ondersteuning die Home-Start een gezin kan geven.

3-4-2020 Gezinnen bellen met Home-Start Haarlem

Ben je helemaal klaar met het thuiszitten met het hele gezin? Snak je naar ruimte en rust voor jezelf? Een luisterend oor kan helpen. Bel gerust, wij luisteren graag naar je.

9-4-2020 Jaarverslag 2019

Ook in 2019 hebben de vrijwilligers van Zuid-Kennemerland weer veel mensen kunnen helpen. In deze factsheet worden - in een notendop - de resultaten van al onze activiteiten gepresenteerd.

26-2-2020 De helden van Home-Start

Maaike en Marianne zijn deze maand allebei 10 jaar vrijwilliger bij Home-Start Haarlem. Reden voor Home-Start om de dames deze week in het zonnetje te zetten met een fraaie bos bloemen.

Humanitas: Trainingen voor iedereen

Trainingen voor vrijwilligers

Hoe zet je jouw kwaliteiten het best in als vrijwilliger? Deze zes online trainingen geven je nuttige handvatten. Zo kun je met nog meer plezier en zelfvertrouwen je vrijwilligerswerk doen. 

Humanitas: Activerend Huisbezoek AHB

Start Activerend Huisbezoek

Vanuit de activiteit Vriendschappelijk Huisbezoek gaat Humanitas Zuid-Kennemerland van start met een nieuwe activiteit binnen het thema eenzaamheid. Activerend Huisbezoek is er voor mensen die behoefte hebben aan meer contacten met anderen. Een vrijwilliger (je maatje) stimuleert je om de weg te vinden naar oude en nieuwe vrienden, familieleden en kennissen en helpt je om een sociaal netwerk op te bouwen. 

Begeleide OmgangsRegeling (BOR): voor jou, je ex en je kinderen. Is na je echtscheiding een omgangsregeling nog niet gelukt? Wij helpen jou en je ex-partner verder. Want beide ouders willen het beste voor hun kinderen. Ook bij een echtscheiding.

10-10-2019 Langste Ontmoetingstafel tijdens de Week tegen Eenzaamheid

De Langste Ontmoetingstafel, een initiatief van de coalitie Haarlem Ontmoet. Ook Humanitas Zuid-Kennemerland was met het Vriendschappelijk Huisbezoek van de partij.

Het is zo prettig als Michiel er is... Er is gewoon meer lucht in huis!

Lees het verhaal van moeder Evelien en vrijwilliger Michiel bij Home-Start