CONTACT

Humanitas
  • E-mail:
  • Telefoonnummer: 023 576 3440
  • Adres:
  • Extra informatie:

    Ons telefoonnummer wordt beantwoord op maandag t/m donderdag van 09:00 tot 12:00 uur. Buiten deze tijden kunt u ons een mail sturen. Wij pakken uw vraag dan z.s.m. op.

  • Humanitas Zuid-Kennemerland is actief in: Aerdenhout, Bennebroek, Bentveld, Bloemendaal, Driehuis, Haarlem, Heemstede, IJmuiden, Overveen, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Spaarndam, Velsen, Velsen-Zuid, Velserbroek, Vogelenzang, Zandvoort

Onze vrijwilligers helpen je graag!

Humanitas Thuisadministratie richt zich op iets wat iedereen kan overkomen: door een ingrijpende gebeurtenis of omdat je een moeilijke periode doormaakt, blijven bankafschriften en rekeningen liggen. Een vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie kan uitkomst bieden.

Vriendschappelijk Huisbezoek  richt zich op het grote en groeiende probleem van eenzaamheid. We brengen iemand die zich eenzaam voelt in contact met een vrijwilliger die dat gevoel doorbreekt met een bezoekje en eventueel een gezamenlijke activiteit.

Meer activiteiten van Humanitas Zuid-Kennemerland
8-5-2021 Jaarverslag 2020

In dit jaarverslag wordt ingegaan op wat er binnen de activiteiten is bereikt. 2020 was een bijzonder jaar, we hebben er alles aan gedaan om in contact te blijven met onze vrijwilligers en onze deelnemers.

2x Vacature coördinator VHB
Coördinator Vriendschappelijk Huisbezoek

Coördinator zijn bij Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek is een leuke vrijwilligersfunctie. Je bent de intermediair tussen de deelnemer en de vrijwilliger. De gemiddelde tijdsbesteding is 8-10 uur per week, zelf in te delen en veelal vanuit huis.

Bekijk alle vacatures

6-5-2021 2x Goed nieuws bij Home-Start

Veel van de ervaren vrijwilligers en ook een leuke groep nieuwe vrijwilligers, staan klaar om een gezin te ondersteunen. Met al deze mensen hebben we veel verschillende achtergronden, ervaringen en kennis in huis.

13-3-2021 Je voorkomt letterlijk dat een gezin in de kou komt te zitten

“De hulpvraag waarmee we door deelnemers worden benaderd, is eigenlijk nooit de échte vraag.” Annette is van oorsprong marketeer maar gooide zes jaar geleden het roer om. Ze koos voor opleidingen tot budgetcoach en NLP coach en startte als vrijwilliger Thuisadministratie.

Humanitas: Home-Start Haarlem

Hoera, we mogen weer!

Elize en Monique, collega’s van Home-Start Humanitas, kunnen -na een lange periode van afstand werken- weer op huisbezoek. Uiteraard worden de corona-maatregelen in acht genomen.

Externe pagina op www.haarlemvoorelkaar.nl

Lichtmomentje van de week

‘Dat Petra elke vrijdag langskomt is echt het lichtmomentje van de week’, vertelt Maricela. Petra van 55 jaar en Maricela van 32 jaar wonen allebei in Haarlem, werken beiden in de kinderopvang, zijn alle twee moeder én zijn maatjes van elkaar. Via Home-Start van Humanitas zijn ze voor ongeveer een jaar lang aan elkaar gekoppeld. Wekelijks komt Petra op vrijdag 2 tot 3 uurtjes langs bij Maricela.

27-2-2021 Mensen zijn zó blij met een luisterend oor en het gevoel 'ik doe er nog toe'

“Onze deelnemers zijn heel gewone mensen, het kan je buurvrouw zijn of je tante.”  Coördinator Eenzaamheid Jan Jansen koppelt mensen aan elkaar om eenzaamheid tegen te gaan. Vrijwillige maatjes bieden dan een luisterend oor of ondernemen samen met de deelnemer een activiteit.

Humanitas: Trainingen voor iedereen

Trainingen voor iedereen

De Humanitas Academie heeft een aantal trainingen ontwikkeld voor iedereen die iets wil doen of doet voor een ander. Als buur, vrijwilliger of mantelzorger. In deze trainingen geven we je een aantal praktische handvatten. De nieuwste bijvoorbeeld gaan over stress, eenzaamheid en rouwen in coronatijd en duren slechts 15 minuten. Deel ze vooral met anderen!

25-11-2020 Deelnemers Humanitas krijgen gratis maaltijd

Deelnemers van Humanitas krijgen een gratis maaltijd. De maaltijden worden bereid door de koks van het Landgoed Groenendaal en gefinancierd door Rotary Haarlem-Oost.

Vriendschappelijk Huisbezoek
Gezelschap gezocht!

Gezellige prater zoekt gezelschap... Graag een blokje om... Koffie visite... Graag naar buiten... Vier ogenschijnlijk kleine wensen, het uit laten komen kan echter zoveel betekenen. Lees snel verder hoe jij deze mensen kunt helpen! Een beetje van jouw tijd doet wonderen voor een ander.

Bekijk alle vacatures

Begeleide OmgangsRegeling (BOR): voor jou, je ex en je kinderen. Is na je echtscheiding een omgangsregeling nog niet gelukt? Wij helpen jou en je ex-partner verder. Want beide ouders willen het beste voor hun kinderen. Ook bij een echtscheiding.

Ik heb gewoon veel meer vertrouwen in mezelf en in de wereld om mij heen gekregen

Lees verder over Dounia en vrijwilligster Amanda bij Home-Start