CONTACT

Humanitas
  • E-mail:
  • Telefoonnummer: 023 576 3440
  • Adres:
  • Humanitas Zuid-Kennemerland is actief in: Aerdenhout, Bennebroek, Bentveld, Bloemendaal, Driehuis, Haarlem, Heemstede, IJmuiden, Overveen, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Spaarndam, Velsen-Zuid, Velserbroek, Vogelenzang, Zandvoort

Onze vrijwilligers helpen je graag

Een Nieuwe Start biedt ondersteuning aan ex-gedetineerden. Binnen het thema Detentie ondersteunt Humanitas Zuid-Kennemerland Haarlemmers die in aanraking zijn gekomen met politie, justitie of detentie.

Begeleide OmgangsRegeling (BOR): voor jou, je ex en je kinderen. Is na je echtscheiding een omgangsregeling nog niet gelukt? Wij helpen jou en je ex-partner verder. Want beide ouders willen het beste voor hun kinderen. Ook bij een echtscheiding.

Meer activiteiten van Humanitas Zuid-Kennemerland
10-6-2020 Humanitas Zuid-Kennemerland kantoor weer open!

Humanitas Zuid-Kennemerland opent vanaf vrijdag 12 juni weer de deuren. Uiteraard met inachtneming van de nodige corona huisregels.

6-5-2020 Tulpen voor vrijwilligers Humanitas Zuid-Kennemerland

De vrijwilligers reageerden enthousiast op het onverwachte bezoek aan de deur. Ter ere van 75 jaar Humanitas werden de vrijwilligers van Humanitas Zuid-Kennemerland door middel van een bos tulpen in het zonnetje gezet om hen te bedanken voor hun bijzondere inzet. 

9-4-2020 Jaarverslag 2019

Ook in 2019 hebben de vrijwilligers van Zuid-Kennemerland weer veel mensen kunnen helpen. In deze factsheet worden - in een notendop - de resultaten van al onze activiteiten gepresenteerd.

3-4-2020 Gezinnen bellen met Home-Start Haarlem

Ben je helemaal klaar met het thuiszitten met het hele gezin? Snak je naar ruimte en rust voor jezelf? Een luisterend oor kan helpen. Bel gerust, wij luisteren graag naar je.

Vacature Coördinator Thuisadministratie
Cöordinator Thuisadministratie

Thuisadministratie biedt mensen steun bij het op orde brengen van hun financiƫle administratie. Als coƶrdinator ben je het aanspreekpunt voor de vrijwilligers en ondersteun en regel je de huisbezoeken.

Bekijk alle vacatures

Humanitas: Maatjes gezocht voor Haarlemmers uit detentie

Maatjes gezocht voor Haarlemmers uit detentie

Lijkt het je leuk om als maatje/coach een ex-gedetineerde in Haarlem te ondersteunen? Om hem of haar te helpen zijn of haar leven weer op de rails te krijgen? Dan zit je goed bij het Humanitas-project Een Nieuwe Start - Haarlem.

26-2-2020 De helden van Home-Start

Maaike en Marianne zijn deze maand allebei 10 jaar vrijwilliger bij Home-Start Haarlem. Reden voor Home-Start om de dames deze week in het zonnetje te zetten met een fraaie bos bloemen.

Humanitas: Activerend Huisbezoek AHB

Start Activerend Huisbezoek

Vanuit de activiteit Vriendschappelijk Huisbezoek gaat Humanitas Zuid-Kennemerland van start met een nieuwe activiteit binnen het thema eenzaamheid. Activerend Huisbezoek is er voor mensen die behoefte hebben aan meer contacten met anderen. Een vrijwilliger (je maatje) stimuleert je om de weg te vinden naar oude en nieuwe vrienden, familieleden en kennissen en helpt je om een sociaal netwerk op te bouwen. 

Vriendschappelijk Huisbezoek
Maatjes gezocht!

Gezellige prater zoekt maatje... Graag een blokje om... Koffie visite... Graag naar buiten... Vier ogenschijnlijk kleine wensen, het uit laten komen kan echter zoveel betekenen. Lees snel verder hoe jij deze mensen kunt helpen! Een beetje van jouw tijd doet wonderen voor een ander.

Bekijk alle vacatures

Humanitas Thuisadministratie richt zich op iets wat iedereen kan overkomen: door een ingrijpende gebeurtenis of omdat je een moeilijke periode doormaakt, blijven bankafschriften en rekeningen liggen. Een vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie kan uitkomst bieden.

10-10-2019 Langste Ontmoetingstafel tijdens de Week tegen Eenzaamheid

De Langste Ontmoetingstafel, een initiatief van de coalitie Haarlem Ontmoet. Ook Humanitas Zuid-Kennemerland was met het Vriendschappelijk Huisbezoek van de partij.

Het is zo prettig als Michiel er is... Er is gewoon meer lucht in huis!

Lees het verhaal van moeder Evelien en vrijwilliger Michiel bij Home-Start