Welkom op de website van Humanitas Zuid-Kennemerland

Humanitas Zuid-Kennemerland helpt mensen die het even niet alleen redden. Onze vrijwilligers helpen mensen op het gebied van eenzaamheid, opvoeden en administratie. Met als doel dat deelnemers het na enige tijd weer zelfstandig kunnen.

De afdeling Zuid-Kennemerland valt onder het district Noordwest, ons kantoor is gevestigd in Haarlem.

CONTACT

Activiteiten

Get a Grip

Heb je geen idee waar al je geld blijft? Of is de maand nog maar net begonnen en ben je al blut? De vrijwilligers van Humanitas Get a Grip helpen jongeren tussen de 16 en 24 jaar bij geldzaken.

BOR Haarlem-Zandvoort

Begeleide OmgangsRegeling (BOR): voor jou, je ex en je kinderen. Is na je echtscheiding een omgangsregeling nog niet gelukt? Wij helpen jou en je ex-partner verder. Want beide ouders willen het beste voor hun kinderen. Ook bij een echtscheiding.

Vriendschappelijk Huisbezoek

Vriendschappelijk Huisbezoek richt zich op het grote en groeiende probleem van eenzaamheid. We brengen iemand die zich eenzaam voelt in contact met een vrijwilliger die dat gevoel doorbreekt met een bezoekje en eventueel een gezamenlijke activiteit.

Home-Start Haarlem

Ieder gezin kent lastige tijden. Maar kun je 't echt even niet aan? Dan helpt Home-Start je. Want een steuntje in de rug doet wonderen. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op voorzieningen en regelingen. Voor gezinnen met kinderen van 0-14 jaar.

Vacatures

Portefeuillehouder Eenzaamheid

Als bestuurslid ben je medeverantwoordelijk voor het beleid en de aansturing van de afdeling. Je werkt daarin samen met 6 andere bestuursleden, elk met een eigen portefeuille. Het thema Eenzaamheid kent één activiteit: Vriendschappelijk Huisbezoek.

Portefeuillehouder Thuisadministratie

Als bestuurslid ben je medeverantwoordelijk voor het beleid en de aansturing van de afdeling. Je werkt daarin samen met 6 andere bestuursleden, elk met een eigen portefeuille. Het thema Thuisadministratie kent 3 activiteiten: Thuisadministratie, Meldpunt Schuldhulpverlening en het Infopunt Formulieren.

Coördinator Vriendschappelijk Huisbezoek

Coördinator zijn bij Vriendschappelijk Huisbezoek is een leuke en voldoening gevende vrijwilligersfunctie. Je bent de intermediair tussen de deelnemer en de vrijwilliger. De deelnemers zijn mensen met weinig sociale contacten die behoefte hebben aan een vrijwilliger.

BOR Haarlem-Zandvoort zoekt vrijwilligers!

Wil jij gescheiden ouders ondersteunen bij het maken van afspraken? Wil jij eraan bijdragen dat het kind weer zijn plek vindt? Als vrijwilliger van Humanitas BOR (Begeleide OmgangsRegeling) help jij bij de omgang tussen kinderen en hun ouders.

Nieuws

Interview Donna Meerveld

“Het moment dat de kinderen aan het eind van het traject zeggen: kunnen we jou niet houden? Dat doet me zo goed.” Donna Meerveld werkte 25 jaar in een winkel maar was door een zenuwaandoening genoodzaakt te stoppen. Al jaren zette zij zich in voor anderen, met name voor ouderen en kinderen, zoals met crisisopvang.

Interview Annette Zondervan

"Je voorkomt letterlijk dat een gezin in de kou komt te zitten." Annette Zondervan, van oorsprong marketeer, sinds zes jaar vrijwilliger, sinds één maand Coördinator Thuisadministratie. “De hulpvraag waarmee we door deelnemers worden benaderd, is eigenlijk nooit de échte vraag. Mijn ervaring is dat financiële problemen meestal niet op zichzelf staan ..."

Interview Jan Jansen

“Onze deelnemers zijn heel gewone mensen, het kan je buurvrouw zijn of je tante." Coördinator Eenzaamheid Jan Jansen koppelt mensen aan elkaar om eenzaamheid tegen te gaan. Vrijwillige maatjes bieden dan een luisterend oor of ondernemen samen met de deelnemer een activiteit, bijvoorbeeld wandelen.

Deelnemers krijgen gratis maaltijd

Afgelopen oktober, november en december zijn bij verschillende deelnemers van Humanitas Zuid-Kennemerland maaltijden bezorgd door leden van Rotary Haarlem-Oost. De maaltijden worden bereid door de koks van het Landgoed Groenendaal en gefinancierd door Rotary Haarlem-Oost.