De aanvraag van Evelien

Evelien is via een folder van Home-Start in contact gekomen met Humanitas.

Als je er na een echtscheiding echt helemaal alleen voor komt te staan en er weinig contact meer met de vader is, wacht je een zware taak om alles in goede banen te leiden om een stabiel eenoudergezin te worden.

Evelien (49 jaar) stond voor deze zware klus die dubbel zo zwaar bleek omdat haar ene zoon last heeft van een hechtingsstoornis en de andere zoon ernstige ADHD heeft.

Evelien’s hulpvraag was heel concreet. Ze zocht iemand die samen met haar en haar zoons er op uit wilde gaan en leuke dingen wilde gaan ondernemen. Als alleenstaande ouder zag ze er erg tegenop om dat alleen te moeten doen.

Na bemiddeling van de coördinator van Home-Start kwam ze in contact met Michiel, een vrijwilliger van Home-Start. Samen hebben ze eerst heel duidelijk hun verwachtingen naar elkaar toe uitgesproken. Zo gaf Evelien aan dat ze vooral erop uit wilde gaan met haar zoons en dat ze daarbij wel wat extra ondersteuning kon gebruiken. Dat Michiel een man was die ook van voetballen en vissen hield was mooi meegenomen. Dat hij uiteindelijk ook zijn hond mee mocht brengen was voor de jongens helemaal een plus!

Inmiddels gaat Evelien nu veel makkelijker naar een openbare gelegenheid met de kinderen, ze is veel minder bang voor escalaties of afkeurende blikken van anderen. Ze heeft wel geleerd om dit voorlopig nog niet alleen te doen, daar is de tijd gewoon nog niet rijp voor, maar wie weet zal dat in de toekomst veranderen en tot die tijd vraagt ze vrienden of bekenden met haar mee te gaan als Michiel niet kan. Naast het feit dat Evelien er nu iemand bij heeft om mee te praten over de dingen in de opvoeding waar ze tegenaan loopt is Michiel echt een waardevolle aanvulling op het gezinsleven gebleken. De sfeer in huis is nu veel rustiger en zelf heeft ze ook veel meer energie gekregen… “Er is gewoon meer lucht in huis!”