Zuid-Kennemerland

Activiteiten

BOR Haarlem-Zandvoort

Begeleide OmgangsRegeling (BOR): voor jou, je ex en je kinderen. Is na je echtscheiding een omgangsregeling nog niet gelukt? Wij helpen jou en je ex-partner verder. Want beide ouders willen het beste voor hun kinderen. Ook bij een echtscheiding.

Meldpunt Schulddienstverlening

Humanitas helpt bij de voorbereiding op het schulddienstverleningstraject van de gemeente Haarlem. Vrijwilligers van het Schuldmeldpunt geven, aan mensen die een schuld hebben, informatie over het traject van de schulddienstverlening.

Formulieren Infopunt

Het Formulieren Infopunt van Humanitas helpt je om orde in je administratie te scheppen. Als de administratie je boven het hoofd groeit dan helpen sociaal raadslieden van Kontext en vrijwilligers van Humanitas Zuid-Kennemerland.

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt om je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg! Van administratieve stress naar financiële rust.

Kindervakantieweken

Zeven dagen vol sport, spel, knutselen, muziek en dans: de Kindervakantieweken. Je gunt je kind graag een vakantie, maar soms zit dat er gewoon niet in. De Humanitas Kindervakantieweken zorgen ervoor. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Home-Start+ Haarlem

Per 1 januari 2017 is Home-Start+ samen gegaan met Home-Start. Een gezamenlijk programma waarbij we ons richten op Haarlemse gezinnen met kinderen van 0-14 jaar die tijdelijk wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken van een vrijwilliger!

Voorlezen in gezinnen

Een vrijwilliger van Humanitas Voorlezen leest bij jou thuis voor aan je kinderen: leuk én leerzaam. Kinderen vinden voorlezen heerlijk en Nederlands leren gaat zo spelenderwijs. Als je zelf nog niet zo goed Nederlands spreekt, leer je vanzelf met je kind mee. Voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

Vriendschappelijk Huisbezoek

De Vriendschappelijk Huisbezoek vrijwilligers willen graag een helpende hand toesteken. Om eens een boek of krant voor te lezen. Of samen een wandeling mee in de buurt te maken. Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Home-Start Haarlem

Ieder gezin kent lastige tijden. Maar kun je 't echt even niet aan? Dan helpt Home-Start je. Want een steuntje in de rug doet wonderen. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op voorzieningen en regelingen. Voor gezinnen met kinderen van 0-14 jaar.