BOR Haarlem-Zandvoort

Begeleide OmgangsRegeling

Voor jou, je ex en je kinderen

Is na je echtscheiding een omgangsregeling nog niet gelukt? Wij helpen jou en je ex-partner verder. Want beide ouders willen het beste voor hun kinderen. Ook bij een echtscheiding. Een onderdeel daarvan is afspraken maken over zorg en opvoeding. Begeleide OmgangsRegeling (BOR) helpt je daarbij.

Een kind heeft recht op contact met jullie allebei. Toch kan het gebeuren dat spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Onze vrijwilligers gaan uit van het belang van de kinderen en de mogelijkheden van de ouders. Een coördinator begeleidt de oudergesprekken. De uitwonende ouder heeft bij de eerste contacten – op een neutrale plek – apart contact met het kind, begeleid door de vrijwilliger. De vrijwilliger treedt steeds wat verder terug, totdat jullie een omgangsregeling hebben kunnen treffen. De ondersteuning duurt gemiddeld drie tot zes maanden.

Vrijwilliger worden?

Wil jij gescheiden ouders ondersteunen bij het maken van afspraken? Wil jij eraan bijdragen dat het kind weer zijn plek vindt? Als vrijwilliger van Humanitas BOR help jij bij de omgang tussen kinderen en hun ouders. Interesse om vrijwilliger te worden?

lees verder