Zuid-Kennemerland

Kindervakantieweken

Een vakantie voor je kind? Zelfs als het er eigenlijk niet in zit? Kindervakantieweken van Humanitas zorgen ervoor.

Wat zijn Kindervakantieweken?

Je gunt je kind graag een vakantie, maar soms zit dat er gewoon niet in. Misschien is de gezondheid een spelbreker, of heb je er het geld niet voor. Het maakt niet uit waarom. Ook jouw kind krijgt een fijne vakantieweek op een mooie plek in Nederland waar veel te zien en te doen is. Daarvoor zorgen de Kindervakantieweken, die bedoeld zijn voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Goed geschoolde vrijwilligers doen de voorbereiding en begeleiding van de groepsweek, zodat er volop positieve momenten en spannende activiteiten zijn. Leuke spellen in het bos, hutten bouwen, zwemmen, een bezoekje aan de brandweer; om maar wat voorbeelden te noemen. Zo zijn de kinderen er lekker even uit en doen nieuwe indrukken en vriendschappen op.

Procedure

De kinderen worden meestal aangemeld door instellingen voor jeugdhulpverlening of huisartsen in samenwerking met de plaatselijke afdeling van Humanitas. De afdeling neemt dan contact met u op voor het maken van een afspraak. Zij vertellen u verder hoe alles geregeld wordt. Uiterlijk half juni is bij de afdelingen bekend in welke week de kinderen zijn ingedeeld. De ouders of verzorgers worden dan zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van de verdere gang van zaken.

De kosten

De eigen bijdrage van de ouders of verzorgers bedraagt  € 65,- per kind. In sommige gevallen kan dit bedrag geheel of gedeeltelijk worden vergoed via de Bijzondere Bijstand.

 

"Het kinderkamp was supercool "

Een gezinsvakantie niet mogelijk? Met de Humanitas Kindervakantieweken kan je kind toch op vakantie.