Zuid-Kennemerland

Vriendschappelijk Huisbezoek

Zijn er nog wel mensen die even tijd voor mij willen maken? Ja, die zijn er!

Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Ben je bijvoorbeeld door omstandigheden aan huis gebonden, of heb je steun nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis? Denk dan eens aan Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas.

De vrijwilligers van Humanitas begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen. Het Vriendschappelijk Huisbezoek kan duren van een paar maanden tot een paar jaar, afhankelijk van de behoefte.

Wie brengen een bezoek?

De vrijwilligers van Humanitas zijn mensen die er voor kiezen, om bij mensen die alleen zijn of die dreigen te vereenzamen, een gezellig praatje te maken of een luisterend oor te bieden. Zij doen dit vanuit een algemeen humanistische achtergrond, met respect voor ieders persoonlijkheid en de eigen keuzes die men maakt.

Vrijwilliger worden?

Heb je interesse om vrijwilliger te worden bij Vriendschappelijk Huisbezoek? Bekijk dan onze vacature voor meer informatie en neem contact op met één van onze coördinatoren.

Maatjes gezocht!

Gezellige prater zoekt maatje... Graag een blokje om... Koffie visite... Graag naar buiten... Vier ogenschijnlijk kleine wensen, het uit laten komen kan echter zoveel betekenen.

Lees snel verder hoe jij deze mensen kunt helpen! Een beetje van jouw tijd doet wonderen voor een ander.