Het verhaal van Amanda

Wat we allemaal doen? O, echt van alles en nog wat…

“Het moet gewoon klikken”, zegt Amanda. “Als er geen klik is heeft een training eigenlijk ook helemaal geen zin. Vandaar ook dat Home-Start zoveel tijd en moeite steekt in het het trainen van de vrijwilligers en het koppelen van de juiste mensen aan elkaar. Ook bij Dounia en mij is dat heel goed gelukt. De eerst keer dat we afspraken zijn we lekker met de jongens naar het strand gegaan. Als je erop uit gaat voelt het allemaal meteen wat minder geforceerd. Het werkte perfect, we hadden echt meteen al een hele leuke dag!”

“In het begin kwam ik vrijwel elke week bij Dounia langs, nu is dat een stuk minder. Ik kom ook niet op een vaste dag of zo. We bellen elkaar gewoon en kijken dan wanneer we allebei kunnen, dat werkt voor ons het prettigst. Wat we allemaal doen? O, echt van alles en nog wat… spelen met de kinderen of we gaan lekker naar buiten. Ik neem de jongens ook wel eens alleen mee naar het zwembad en dan blijft Dounia gewoon thuis. Soms eten we samen maar er komen soms ook juist hele praktische dingen aan de orde. Zo heb ik Dounia geholpen met het zoeken naar iemand die haar kon helpen met haar administratie. Daar ben ik zelf namelijk ook niet zo goed in, haha…”

“Dit vrijwilligerswerk geeft mij echt zoveel voldoening, iemand te kunnen helpen door er gewoonweg te zijn, door te helpen en te steunen. Er wordt natuurlijk wel wat vrije tijd van je gevraagd (een dagdeel per week) maar je krijgt er ook zoveel energie en voldoening van terug! Ik heb gemerkt dat er soms ook maar heel weinig voor nodig is om een glimlach op iemands gezicht te toveren. Fantastisch is dat!”