Dounia vertelt verder...

“Ik heb gewoon veel meer vertrouwen in mezelf en in de wereld om mij heen gekregen”

“Dat het zo enorm goed klikt met Amanda is echt een geschenk uit de hemel. Ik heb heel wat te verwerken gehad de afgelopen jaren. Vlak voordat mijn man overleed heb ik ook mijn moeder en zus verloren, het leven kan zo hard zijn… En dan iemand te vinden die je zo goed begrijpt en je ook in praktische zin op weg helpt is echt zo fijn. Amanda heeft na haar scheiding jaren geleden ook heel veel dingen moeten leren en alleen moeten aanpakken. Ze wist dus heel goed hoe ik mij voelde.. en al gauw kwam er iets van een lijfspreuk tussen ons, zo van… Maakt allemaal niet uit! We gaan ervoor!”

“Ik heb gewoon veel meer vertrouwen in mezelf en in de wereld om mij heen gekregen, nu ik zo zelfstandig ben geworden. Ik ben gaan vechten voor mij en mijn kinderen, veel assertiever geworden ook. Vroeger was ik veel terughoudender en eigenlijk bang ook, dat heb ik nu niet meer. Als ik iets wil weten dan vraag ik het gewoon en als me iets niet zint laat ik dat ook blijken. Voordat Amanda bij ons kwam was dat precies andersom.”

“Ik heb gemerkt dat als je je mond opendoet, je veel beter voor jezelf en je kinderen kan zorgen. In onze Marokkaanse cultuur treden de mannen vaak meer naar buiten. Vrouwen zijn sowieso minder geneigd om hulp te zoeken en schaamte speelt daarbij ook een grote rol, dat is zo jammer… Nu ik zelf zo goed heb ervaren dat het ook anders kan en hoe het je leven kan verrijken, wil ik heel graag andere Marokkaanse vrouwen gaan ondersteunen. Ik heb me daarom aangemeld voor de training van Home-Start, dat is dezelfde cursus die Amanda heeft gevolgd. Nu is het mijn beurt!”