Zuid-Kennemerland

Onze vrijwilligers

Werken voor Home-Start+ is verrijkend.

Je krijgt een gedegen training en bent een waardevolle steun. Je geeft wekelijks opvoedingsondersteuning, tips, begeleiding, bent een luisterend oor en een biedt vriendschappelijk contact. Help jij gezinnen met kinderen tot en met veertien jaar bij het opvoeden? Een bezoek kost ongeveer een dagdeel per week. Dat kan zowel overdag als 's avonds. De ondersteuning duurt gemiddeld een jaar. Als het nodig is kan de periode worden verlengd.

Maar voordat je als vrijwilliger aan de slag gaat, krijg je eerst een training. Zo kun je gezinnen goed voorbereid helpen. Je krijgt professionele begeleiding en ondersteuning van de coördinator van Home-Start+. Die organiseert bovendien regelmatig interessante themabijeenkomsten, waardoor je steeds verder kunt groeien in je werk. Tijdens de terugkombijeenkomsten wissel je ervaringen uit met de andere vrijwilligers. Zo kun je van elkaar leren.

Herken jij je hierin?

  • Je bent zelf ouder of hebt ervaring met het opvoeden van kinderen
  • Je hebt belangstelling voor anderen en vindt het leuk om te luisteren, om een steuntje in de rug te geven en een vertrouwensrelatie op te bouwen
  • Je bent langere tijd een dagdeel per week beschikbaar

Humanitas biedt je onder andere:

  • Verrijkend vrijwilligerswerk
  • Een cursus, training en begeleiding
  • Vergoeding van gemaakte kosten en een verzekering

Meer informatie?

Neem contact op met Esther Korteweg, coördinator Home-Start+ Haarlem.

Mobiel: 06 351 30 429

E-mail: hsplus.haarlem@home-start.nl

<< Terug naar Home-Start+ Haarlem