Zuid-Kennemerland

Lees Linkjes

Linkjes naar leuke en interessante websites over lezen!

Klik op het logo van de desbetreffende organisatie om naar de website te gaan.

Online de hele catalogus van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland doorzoeken! Verder is er veel informatie te vinden over bijvoorbeeld de openingstijden van de verschillende bibliotheken en zijn er speciale pagina's voor Jeugd & Jongeren.

Leesplein is sinds 1999 het verzamelpunt voor leesbevordering voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar, ouders en professionals. Alle content die op Leesplein is te vinden, is gerelateerd aan kinder- en jeugdboeken en lezen.

Stichting Lezen is er om ervoor te zorgen dat alle kinderen en jongeren een omgeving hebben die ze de kans biedt om het plezier in lezen te ontdekken en boeken te kiezen die aansluiten bij hun belangstelling. Zo kunnen ze uitgroeien tot blijvende lezers.

Door samen een boekje te lezen versterk je de band met je kind en werk je ook nog eens aan de sociale en emotionele ontwikkeling. BoekStart stimuleert daarom lezen met baby’s, dreumesen en peuters.

Op de website van de Nationale Voorleesdagen vind je bijvoorbeeld informatie over het Nationale Voorleesontbijt dat jaarlijks wordt georganiseerd. Maar ook het Prentenboek van het Jaar, de Prentenboek Top Tien en handige voorleestips zijn er te vinden.