Zuid-Kennemerland

Linkjes

Organisaties waar we een samenwerkingsverband mee hebben of betrokken bij zijn.

Klik op het logo van de desbetreffende organisatie om naar de website te gaan.


De Humanistische Alliantie is het netwerk van humanistische organisaties in Nederland. De lidorganisaties bieden - vanuit een maatschappijkritische houding en humane waarden - alternatieven voor sociale vragen, in de vorm van visies, acties en praktische diensten.

Het Humanistisch Verbond is het informatie- en dienstencentrum, het ontmoetingsplein van het humanisme. Het Humanistisch Verbond doet onderzoek, organiseert debatten, cursussen en biedt geestelijke begeleiding aan mensen bij defensie, in gevangenissen en in zorginstellingen.

HUMAN verzorgt programma's voor de publieke omroep (televisie, radio, internet) op humanistische grondslag. Ze zorgt ervoor dat het humanistische geluid hoorbaar blijft in de media. Human maakt programma’s die het hart raken en om het hoofd vragen. Daarbij beperkt Human zich tot waar hij goed in is: documentaire, drama en debat.

De Vrijwilligersacademie is een digitaal knooppunt waar zoveel mogelijk Haarlemse, of op Haarlem gerichte organisaties hun scholingsactiviteiten kunnen aanmelden en onder de aandacht brengen. Geïnteresseerde vrijwilligers en professionals kunnen zich vervolgens voor een cursus/workshop inschrijven.

OuderenHaarlem is een website van DOCK en Haarlem Effect waarop een groot aantal diensten, activiteiten en cursussen voor ouderen worden aangeboden op uiteenlopende locaties in Haarlem. De website is overzichtelijk en makkelijk te navigeren.

SeniorWeb maakt de digitale wereld toegankelijk voor iedereen die daar hulp bij kan gebruiken. Zij wil alle vijftigplussers de vele mogelijkheden van de computer en het internet laten ervaren. In dit kader geeft SeniorWeb Haarlem computerles aan senioren in Haarlem, Heemstede, Zandvoort en Santpoort. In kleine groepen met veel begeleiding, voor zowel beginners als gevorderden.