Doorstart persbericht

Wordt 2016 een positieve doorstart voor jouw gezin?

Humanitas heeft in januari weer ervaren vrijwilligers beschikbaar voor gezinnen die tijdelijk wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken!

Het nieuwe jaar is altijd een tijd van de balans opmaken en goede voornemens. Soms is de conclusie dat het wel heel hard werken is als ouder en dat het fijn zou zijn om ook eens wat extra steun te krijgen. Niet van een hulpverlener maar gewoon van een betrokken mens die de tijd neemt voor jou en je gezin, naast je staat en zo nodig meedenkt op basis van gelijkwaardigheid. Als dit je aanspreekt is doorstart misschien iets voor jou en je gezin.

Doorstart richt zich op gezinnen met kinderen van 7 t/m 14 jaar en werkt met vrijwilligers die ouders en kinderen dit steuntje willen bieden. De vrijwilliger is dus geen professional maar gewoon iemand die zelf kinderen heeft opgevoed en uit eigen ervaring weet dat dit, naast heel mooi, soms best ingewikkeld kan zijn. De vrijwilliger kan gedurende een jaar één keer per week bij je langskomen en heeft dan alle tijd voor jou en je kinderen. Als betrokken mens die het niet altijd beter weet maar er gewoon voor jou en je gezin is en daar zelf ook plezier aan beleeft. Heel gelijkwaardig dus.

Als je erg je best moet doen om alle ballen in de lucht te houden raakt ontspanning en samen genieten met de kinderen vaak steeds meer in de verdrukking, terwijl elke ouder en kind dat natuurlijk van binnen wenst. Het is fijn als je dan regelmatig een luisterend oor en klankboord hebt maar ook iemand om gewoonweg samen met de kinderen weer leuke dingen mee te ondernemen. Dat gaat niet om grote dingen, maar als de druk hoog is kan een spelletje of een lekkere wandeling al een hele onderneming zijn. Als hier ruimte voor gemaakt wordt geeft dit iedereen weer positieve energie. En jullie kunnen natuurlijk ook samen op pad gaan om te onderzoeken wat er in de buurt te doen is. Dat is vaak veel meer dan je denkt.

Wij bieden geen oppas of structurele ondersteuning maar zien wel vaak dat door de komst en betrokkenheid van een vrijwilliger een negatieve spiraal doorbroken kan worden en dat er weer ademruimte komt.

De vrijwilliger kan natuurlijk ook samen met jou onderzoeken of er mogelijkheden zijn om wat meer (structurele) ondersteuning uit je eigen omgeving te krijgen.

Jullie vraag staat centraal. Zie het als een maatje in moeilijke tijden dat een tijdje met jullie meeloopt met het doel dat jullie je na een jaar weer zo gesterkt voelen dat jullie zonder vrijwilliger verder kunnen.

Al onze vrijwilligers zijn getraind, worden gedegen ondersteund en beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De ondersteuning die wij bieden is gratis.

En natuurlijk matchen we je niet zomaar met iemand, maar alleen met een vrijwilliger waarmee we een klik met jullie verwachten. Dat is de basis van het contact. Daarom maken we na aanmelding altijd een afspraak voor een kennismakingsgesprek zodat we een indruk krijgen van je gezin en jullie vraag. 

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Esther Korteweg, coördinator doorstart:

Mobiel:            06 351 30 429

E-mail:            doorstart.haarlem@humanitas.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht