Eva Scholte opent locatie met onthulling kunstwerk

Landelijk directeur van Humanitas, Eva Scholte, verricht de feestelijke opening van onze nieuwe locatie in het centrum van Haarlem.

Alle Humanitas activiteiten zijn nu gevestigd onder één dak aan de Wilhelminastraat 12, het voormalige ING Kantoor schuin tegenover de Publieksdienst Haarlem. 

Op de drukbezochte opening van het mooie nieuwe onderkomen verrichtte Eva Scholte, samen met één van de kunstenaartjes en zijn vrijwilliger, de officiële opening door een schilderij te onthullen. Gemaakt door de kinderen uit gezinnen die begeleid worden door vrijwilligers van Home-Start+, voorheen doorstart. Bij Home-Start+ bieden vrijwilligers gezinnen met kinderen tussen de 7-14 jaar tijdelijk een steuntje in de rug.

Het schilderij is samengesteld uit 15 paneeltjes waarop de kinderen een portret of een associatie met hun vrijwilliger hebben verbeeld. Eva: ”Het schilderij geeft een prachtig beeld van wat deze vrijwilligers betekenen in het leven van de kinderen. Er straalt zoveel plezier en warmte vanaf! En dat is ook waar Home-Start+ voor staat; er is niet alleen een luisterend oor voor zorgen en problemen maar vooral ook ruimte om leuke dingen te doen en te ervaren hoe gezellig het samen ook kan zijn. Juist dat geeft ademruimte en een hernieuwd vertrouwen in de toekomst en daarmee ook weer de energie om ook de meer lastige dingen aan te gaan. Dat hebben ze prachtig verbeeld.”

Binnenkort zijn op de website van Humanitas Zuid-Kennemerland een aantal persoonlijke verhalen achter de portretjes te lezen. Hou de website dus in de gaten!

Terug naar het nieuwsoverzicht