Home-Start+ training start 24 oktober

Op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk en help je graag een gezin op weg?

Meld je nu aan want op 24 oktober starten we met de training voor nieuwe vrijwilligers!

Ben jij onze nieuwe vrijwilliger?  

Wij zoeken vrijwilligers met opvoedervaring die goed kunnen luisteren en positief in het leven staan. Kan je anderen goed in hun waarde laten en ben je positief ingesteld? Heb je affiniteit met gezinnen met kinderen in de leeftijd 7-14 jaar en help je hen graag op weg? Vrijwilligers kunnen zich bij Home-Start+ aanmelden tot 7 oktober. Op 24 oktober start de voorbereidende training!

Doelgroep

Home-Start+ richt zich op Haarlemse gezinnen met kinderen in de leeftijd 7 t/m 14 jaar die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Als vrijwilliger ben je een luisterend oor, vraagbaak en vertrouwenspersoon. Daarbij  onderneem je ook leuke activiteiten met ouders en kinderen, onder meer gericht op het versterken van het sociaal netwerk en bekend maken met voorzieningen in de buurt. Op een ongedwongen manier komen spelenderwijs opvoedingsvragen aan de orde. Door jouw aanwezigheid en inbreng kan een negatieve spiraal doorbroken worden, krijgen ouders en kinderen weer meer zelfvertrouwen en komt er meer rust in het gezin.

Wat krijg je er voor terug?

Vrijwilliger zijn bij Home-Start is sociaal, dankbaar en verantwoordelijk werk. Het contact met het gezin is gelijkwaardig en vrijwilligers geven aan dat ze zelf ook veel leren door dit contact. Vrijwilligers worden goed ondersteund in de vorm van training, intervisie, themabijeenkomsten en persoonlijke begeleiding. Reiskosten worden vergoed en natuurlijk organiseren we ook met enige regelmaat een leuk teamuitje!

Tijdsinvestering

Wekelijks een dagdeel. Dag en tijdstip stem je af met het gezin maar het zal in de praktijk meestal de middag zijn i.v.m. de schooltijden van de kinderen. Natuurlijk kan je tussendoor net als ieder ander ook gewoon een paar weken met vakantie gaan.

Duur van de ondersteuning is gemiddeld een jaar.

 

Meer informatie of aanmelden? Neem contact op met:

Esther Korteweg, coördinator Home-Start+

Mobiel: 06 351 30 429

E-mail: hsplus.haarlem@home-start.nl

 

Als je graag eerst wat meer wil lezen kijk dan op onze afdelingspagina, hier kun je ook twee ervaringsverhalen lezen van vrijwilligers en de gezinnen waaraan ze gekoppeld zijn!

Wij zijn ook actief op Facebook!

Als je ons liked kun je berichtjes volgen over leuke gratis of betaalbare activiteiten voor Haarlemse gezinnen en andere informatie die interessant is voor vrijwilligers en gezinnen met opgroeiende kinderen in Haarlem.

Terug naar het nieuwsoverzicht