Gratis cursus Klik & Tik

Voor iedereen die niet of nauwelijks met de computer werkt, maar dat wel graag wil leren!

De bibliotheek Zuid-Kennemerland organiseert in opdracht van de gemeente Haarlem gratis de cursus ‘Klik & Tik’.

U leert de computer gebruiken, omgaan met het internet, werken met e-mail en social media. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten, elk van anderhalf uur. U kunt de cursus volgen in Buurtwinkel Marsmanplein en in Buurtcentrum De Tulp. Het is noodzakelijk om u van tevoren aan te melden. Aanmelden voor de gratis cursus kan aan de balie van de Bibliotheek of via de website www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

 

Klik & Tik bestaat uit drie delen. Tijdens het eerste onderdeel maakt u kennis met de computer.  Onderwerpen: computer aanzetten, typen, klikken, websites bekijken. In de volgende module maakt u kennis met het internet en e-mailen. Onderwerpen: e-mailen, downloaden, zoekmachines en browsers. De laatste module gaat over sociale media. Onderwerpen: sociale netwerken, links en blogs.

Deze drie modulen vormen samen de cursus Klik & Tik. De cursus duurt vijf weken waarin u elke week een les van 1,5 uur krijgt. Tijdens deze weken kunt u thuis ook verder oefenen of kunt u gebruikmaken van de internetcomputers in de Bibliotheek. Aan het begin van de cursus kijkt u samen met de cursusleider bij welke module u wilt beginnen.  

Het is mogelijk (niet verplicht) om voor € 10,- een werkboek aan te schaffen. Tijdens de cursus kunt u gebruikmaken van de computers op de locatie zelf, maar wilt u een eigen laptop meenemen dan kan dat ook. U krijgt les in kleine groepjes en aan het einde van de cursus is er een feestelijke diploma-uitreiking.

 

Dinsdag 4, 11, 18, 25 september en 2 oktober | 14:30 – 16:00 uur | Gratis

Buurtwinkel Marsmanplein, Generaal Spoorlaan 140, Haarlem

 

Donderdag 6, 13, 20, 27 september en 4 oktober | 14:00 – 15:30 uur | Gratis

Buurtcentrum De Tulp, Voortingplantsoen 56, Haarlem

Terug naar het nieuwsoverzicht