Nieuwsbrief juni 2015

In deze nieuwsbrief brengen wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen Humanitas Zuid-Kennemerland.

Activiteiten

Home-Start en doorstart gaan goed. Ze hebben nieuwe vrijwilligers en veel aanvragen van gezinnen. Monique, Elisabeth (HS) en Esther (DS) zijn blij met hun nieuwe locatie in Haarlem op de Koninginneweg in het Gezondheidscentrum De Koningin.

Het bestuur van Humanitas Zuid-Kennemerland is nog steeds bezig met het zoeken naar een nieuwe locatie waar we met z’n allen in kunnen: het bestuur, Home-Start en doorstart, en ruimtes voor onze overige activiteiten.

We verwelkomen Karien Wolt. Zij is ons nieuwe bestuurslid Jeugdzaken. Onder haar portefeuille vallen Home-Start, doorstart, Kindervakantieweken en BOR (Begeleide OmgangsRegeling). BOR is een nieuwe activiteit in oprichting waarin gescheiden ouders, die niet zelfstandig tot een goede omgangsregeling kunnen komen met hun kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar, begeleid worden. Doel is een zelfstandige uitvoering van de omgangsregeling.

Bij de Thuisadministratie en Schuldhulpverlening is het nog altijd druk met het
bijstaan van mensen met hun financiële administratie (TA) en het oplossen van
schuldproblemen. De Thuisadministratie heeft nog plaats voor enthousiaste
vrijwilligers.

Vriendschappelijk Huisbezoek is nauw betrokken bij het maatjesproject: Haarlemse Maatjes is een initiatief van de Vrijwilligerscentrale Haarlem in samenwerking met acht organisaties die met maatjes werken. Humanitas is hier een van. Het doel is om vrijwilligers te werven voor mensen die door sociale, lichamelijke, psychische of mentale problemen in een isolement zijn geraakt.

Voor onze activiteit Voorlezen in Gezinnen zoeken wij een nieuwe coördinator voor Schalkwijk en Haarlem Zuid. Meld u aan bij één van de coördinatoren die vermeld staan op onze website.

Humanitas 70 jaar!

Dit jaar bestaat Humanitas 70 jaar! Humanitas, 70 jaar geleden klein begonnen, is nu een bloeiende vereniging met 18.000 vrijwilligers in 84 afdelingen die 57.800 deelnemers helpen. Humanitas heeft een eenmalige krant uitgegeven, deze kunt u ophalen bij ons op kantoor in de Indischestraat 10 in Haarlem (dinsdag, woensdag en vrijdag tot ongeveer 14.00 uur). In de maand september gaan wij nog extra aandacht geven aan dit mooie jubileum. We houden u hiervan op de hoogte.

Wij wensen u een mooie zomer!                  

Terug naar het nieuwsoverzicht