Zuid-Kennemerland

Ervaren opvoeders gezocht!

Home-Start: tijdelijke steun en vriendschap voor gezinnen 

Op zoek naar zinvol werk bij een leuke vrijwilligersorganisatie?

Home-Start Haarlem zoekt ervaren ouders of opvoeders, die een steuntje in de rug willen zijn voor gezinnen. De voorbereidende cursus voor nieuwe vrijwilligers duurt 6 dagdelen van 9.00 tot 12.00 uur en start op donderdag 4 oktober. De organisatie is op zoek naar hartelijke mensen die: zelf ervaring met opvoeding hebben, goed kunnen luisteren en bereid zijn om een aantal uren per week een gezin te ondersteunen. Wie aan de voorbereidende training wil meedoen kan zich tot woensdag 19 september aanmelden.

Om bij Home-Start aan de slag te gaan is geen speciale vooropleiding nodig. Zelf ervaring hebben als opvoeder is voldoende. Je denkt mee over de opvoeding van de kinderen, biedt een luisterend oor en soms praktische hulp in het gezin waaraan je gekoppeld wordt.

Onze ervaring is dat het werk en de scholing die je bij Home-Start krijgt, bijdraagt aan je persoonlijke ontwikkeling en je leven verrijkt. De vrijwilligers, die voor Home-Start wekelijks een gezin bezoeken, zijn bijna zonder uitzondering heel enthousiast over hun werk. Ze hebben het gevoel iets voor iemand te kunnen betekenen op een gelijkwaardige basis en zien het als mogelijkheid echt in contact te komen met andere ouders, die misschien heel anders in het leven staan.

Home-Start is een landelijk programma in opvoedingsondersteuning. Home-Start Haarlem wordt uitgevoerd door Humanitas en is er voor inwoners van Haarlem.

Meer weten over Home-Start? Kijk dan op www.home-start.nl. Je kunt je telefonisch aanmelden voor een kennismakingsgesprek bij één van de coördinatoren:

Stéphanie 06 35130429 of Elize 06 10689933 of door een e-mail te sturen naar Home-Start.Haarlem@Humanitas.nl. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we je motivatie, wensen en mogelijkheden.

Terug naar het nieuwsoverzicht