Dounia en vrijwilligster Amanda

“Amanda is inmiddels als een familielid voor mij en de jongens geworden”

Toen de man van Dounia (41) zo plotseling overleed was de schok en het verdriet enorm groot. Samen met haar drie zoons van nu 7, 11 en 16 jaar, was het echt een hele zware tijd, gelukkig gaat het inmiddels wel beter met ze. 

Vrij snel na het overlijden van haar echtgenoot had Dounia een psycholoog ingeschakeld om de kinderen te ondersteunen in het verwerken van hun verdriet.

Ze kwam er ook al snel achter dat het overlijden van haar echtgenoot niet alleen een enorme hoeveelheid verdriet met zich meebracht voor haar en haar kinderen maar ook voor problemen zorgden van wat meer praktische aard. Dounia’s man regelde altijd alles voor zijn gezin en nu ze die taak noodgedwongen over moest nemen, ontdekte ze dat ze helemaal niet wist hoe ze dat eigenlijk moest aanpakken. Ze had zich nooit met de administratie bemoeid of rekeningen betaald. En ook in het dagelijks leven liep ze tegen dingen aan; zo had ze ook geen idee hoe ze de auto moest tanken.

De psycholoog van de kinderen wees Dounia op Home-Start, waar vrijwilligers zich inzetten om gezinnen te ondersteunen, niet alleen op persoonlijk vlak maar ook in praktische zin. 

Zo kwam Amanda (55) in het leven van Dounia. Home-Start onderzoekt altijd nauwkeurig welke mensen goed bij elkaar kunnen passen. Er wordt heel zorgvuldig afgewogen of de aanvrager goed past bij de vrijwilliger en vice versa want dat is echt een vereiste voor een succesvolle bemiddeling. Dat dit gelukt is blijkt wel uit de reactie van Amanda en Dounia want die noemen het gekscherend: “Liefde op het eerste gezicht”.

“Amanda is inmiddels als een familielid voor mij en de jongens geworden”, zegt Dounia. “Dat klinkt misschien raar maar zo voelt het echt! Voor mij maar ook voor de jongens, het is allemaal zo vertrouwd… Zelfs mijn jongste zoon, die helemaal niet zo aanhalig is, klimt gewoon bij Amanda op schoot voor een knuffel! En weet je, ik kan echt overal met Amanda over praten, ik heb dingen met haar gedeeld die ik nog nooit met iemand anders besproken heb. Ik kan echt alles tegen haar zeggen, het vertrouwen tussen ons is meer dan 100%. Na ongeveer een jaar stopt de bemiddeling van Home-Start, die regel geldt voor iedereen, maar ik heb in Amanda echt een vriendin voor het leven gevonden.”