Vrijwilliger Michiel

Voor vrijwilliger Michiel is dit het tweede gezin waar hij via Home-Start aan verbonden is.

Michiel (51 jaar) las ooit een artikel in een Haarlems weekblad over de werkzaamheden van Humanitas op het gebied van gezinsondersteuning door vrijwilligers. Hij meldde zich aan, volgde de training bij Home-Start en is vrijwel direct aan de slag gegaan. 

Vanuit Home-Start worden er voor de vrijwilligers regelmatig terugkomdagen georganiseerd. Eens in de 6 weken kom je samen om je ervaringen te delen en elkaar eventueel tips te geven. 

Michiel: “Het is erg leerzaam om bij andere gezinnen een ‘kijkje in de keuken’ te kunnen nemen en kennis te maken met problematiek die je uit eigen ervaring helemaal niet kent. Een kind met hele ernstige ADHD dat ook nog eens slachtoffer is van pesten… hoe ga je daar mee om? Wat kan je dan bieden? Echt heel leerzaam allemaal”.

“Wat ik heel leuk vind om te doen is om met de kinderen activiteiten te ondernemen en ze kennis te laten maken met hele nieuwe dingen. Ze over een drempel te tillen en dingen te laten doen en ervaren waar ze anders niet zo snel mee in aanraking zouden komen”.

Het eerste kennismakingsgesprek tussen Michiel en Evelien verliep heel makkelijk en vanzelfsprekend, alsof ze elkaar al jaren kenden. Ook was het contact met de jongens meteen goed. Dat is zo gebleven en het voelt zo gewoon voor Michiel om bij Evelien langs te gaan, soms ook alleen voor een snel kopje koffie. Michiel: “Het verschilt eigenlijk niet van "gewone" vriendschappen. Gewoon door er te zijn, met de jongens om te gaan en een luisterend oor te bieden wanneer nodig, is eigenlijk alles wat nodig is…".