Wat we doen

Home-Start

Home-Start biedt opvoed- en gezinsondersteuning bij lichte, alledaagse opvoedvragen. Kinderen opvoeden kan veel plezier en voldoening geven. Een gezin draaiende houden, gaat niet altijd makkelijk. Hulp nodig? Home-Start biedt díé ondersteuning die jouw gezin nodig heeft.

Steun bij Rouw

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Steun bij Rouw kan hulp bieden.  De kleine groepen bieden lotgenoten de mogelijkheid  hun ervaring te delen. Voor individuele begeleiding komt een vrijwilliger thuis.

Maatjesproject

Voel je je eenzaam? Een vrijwilliger van het Maatjesproject gaat met je op stap.  Toegespitst op jouw behoeften, ongeacht je achtergrond of verleden. Wandelen of winkelen, of gewoon kletsen. Alles is erop gericht om jou het plezier en zelfvertrouwen (terug) te geven. 

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Stand-by

Als mantelzorger sta je vaak dag en nacht klaar. Stand-by is voor jou om te ontspannen. Er wordt veel energie en veerkracht van de mantelzorger gevraagd. Dus kun je af en toe wel eens wat ondersteuning gebruiken. Stand-by geeft je de mogelijkheid om even tijd voor jezelf te nemen

Voorlezen

Een vrijwilliger van Humanitas Voorlezen leest bij jou thuis voor aan je kinderen: leuk én leerzaam. Kinderen vinden voorlezen heerlijk en Nederlands leren gaat zo spelenderwijs, ook voor jou zelf als je zelf de taal nog niet goed machtig bent. Zo kunnen je kinderen zichzelf nu en later beter redden.

Kindervakantieweken

De Humanitas Kindervakantieweken bieden ook jouw kind een heerlijk ontspannende kindervakantieweek. Als vakantie er door omstandigheden niet in zit. De kinderen kunnen er toch lekker even tussenuit. Leeftijd: van 6 tot 12 jaar.

Begeleide Omgangsregeling (BOR)

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. Begeleide OmgangsRegeling (BOR) helpt je. Vrijwilligers kunnen ondersteunen bij het vormgeven van een omgangregeling als spanningen goede afspraken in de weg staan.