Begeleide Omgangsregeling (BOR)

Ouders willen ook na een scheiding het beste voor hun kinderen. Vrijwilligers kunnen ouders ondersteunen bij het vormgeven van een omgangregeling.

Een kind heeft na een echtscheiding recht op contact met beide ouders. Een goede omgangsregeling is daarom belangrijk, maar niet alle ouders slagen er in om deze tot stand te brengen. Het kan gebeuren dat spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. In zo'n situatie kan de BOR uitkomst bieden. Vrijwilligers ondersteunen ouders bij het vormgeven van een omgangsregeling.

Wat houdt de ondersteuning in?

Onze vrijwilligers zijn uitstekend geschoold en voorbereid. Zij gaan uit van het belang van de kinderen en de mogelijkheden van de ouders, en houden geen dossier bij. De eerste contacten tussen de uitwonende ouder en het kind vinden doorgaans plaats op een neutrale locatie, begeleid door een vrijwilliger. Een coördinator begeleidt de oudergesprekken. Daarna treedt de vrijwilliger steeds wat verder terug, totdat jullie, als ouders, een omgangsregeling hebben kunnen treffen. De ondersteuning duurt gemiddeld drie tot zes maanden.

Meer informatie?
Neem contact op met de coördinator BOR Friesland, Evelien Duiker: e.duiker@humanitas.nl / 06 - 13123293