Home-Start

Home-Start biedt opvoed- en gezinsondersteuning bij lichte, alledaagse opvoedvragen. 

Kinderen opvoeden kan veel plezier en voldoening geven. Een gezin draaiende houden, gaat niet altijd makkelijk. Hulp nodig? Home-Start biedt díé ondersteuning die jouw gezin nodig heeft.

In elk gezin zijn wel eens problemen, bijvoorbeeld door overbelasting, weinig hulp of een klein netwerk, problemen met kinderen, partner of werk. Meestal los je die problemen zelf op, maar soms kun je het even niet meer aan. Een vrijwilliger van Home-Start zorgt ervoor dat je er niet alleen voor staat en biedt een luisterend oor en steuntje in de rug. Als jouw gezin ondersteuning kan gebruiken neem dan contact op met de coördinator, Margreet Gonlag (06-51311852).

Vrijwilliger komt wekelijks
Een getrainde en ervaren vrijwilliger van Home-Start komt wekelijks bij je langs en biedt ondersteuning, een luisterend oor, praktische hulp en tips. Jouw vragen staan centraal en het doel is om jouw eigen vaardigheden te versterken om zo jouw kinderen een goede start in het leven te bezorgen. Samen met jou zorgt de vrijwilliger dat jij je toekomst weer met zelfvertrouwen tegemoet kunt zien.

Hoe meld ik me aan?
Wil je je aanmelden? Dat kan! Neem contact op met Margreet Gonlag, coördinator van Home-Start. Zij denkt met je mee en legt uit wat Home-Start voor je kan doen. Na je aanmelding zoekt ze een passende vrijwilliger voor jou en je gezin. Jouw vragen zijn daarbij het uitgangspunt; we stemmen de ondersteuning af op wat voor jouw gezin nodig is en gebeurt bij jou thuis. De ondersteuning duurt enkele maanden tot één à anderhalf jaar.

Voor professionals
Ook professionals komen gezinnen tegen die geholpen kunnen worden door een vrijwilliger van Home-Start. Om te kijken of de vraagstelling van het gezin past binnen Home-Start: neem contact op met Margreet Gonlag (06-51311852).

Wil je vrijwilliger worden?
Spreekt Home-Start je aan? Heb je opvoedervaring en affiniteit met kinderen en opvoeden? Neem dan contact op met Margreet Gonlag (06-51311852).