Start lotgenotengroep steun bij rouw en verlies februari 2020

Rouwverwerking kost veel energie, en soms zit je er helemaal doorheen. Hoe ga je verder? Dat doet ieder op zijn eigen manier. Door er heel veel, of juist heel weinig over te praten. Overactief of inactief te worden. Of door het deelnemen aan een lotgenotengroep. 

“Kijk naar de toekomst en koester het verleden”

Na het verlies van een dierbare door overlijden of echtscheiding, kan men er behoefte aan hebben met lotgenoten over de ervaringen te praten. Dat kan in de lotgenotengroep. De groep bestaat uit zes tot acht personen, die onder leiding van twee vrijwilligers tien keer bij elkaar komt. Tijdens de bijeenkomsten wordt gesproken over de gevoelens en emoties die met een verlies gepaard gaan en hoe dit te verwerken. Het is juist de onderlinge herkenning die veel steun kan geven aan de deelnemers van de groep. En hoewel iedereen op zijn of haar manier met het rouwproces omgaat is het goed te merken, dat er zowel verschillen, als overeenkomsten zijn. Voor mannen en voor vrouwen.

Humanitas Zuidwest Friesland start in februari 2020 weer een lotgenotengroep

Rouwen is heel moeilijk en hoe je dat moet doen kan niemand je vertellen. De vrijwilligers van Humanitas kunnen u helpen om dit grote verdriet bespreekbaar te maken en u hierbij ondersteunen. Kent u het gevoel van verlatenheid, verdriet en de wanhoop na het verlies van een geliefd iemand? Na de drukte van de eerste weken krijg je misschien een heel eenzame periode, je denkt “heeft het allemaal nog wel zin?” Maar ook “ik moet flink zijn!" Door met elkaar in gesprek te gaan ervaar je herkenning en begrip.

Het is ook mogelijk dat een vrijwilliger bij u thuis komt voor een persoonlijk gesprek.

Ook inwoners uit de gemeenten De Fryske Marren, Heerenveen, Leeuwarden en Waadhoeke zijn van harte welkom om deel te nemen aan de lotgenotengroep van Humanitas Zuidwest Friesland.

Voor informatie en opgave kunt u contact opnemen met Tetsie Reinsma via tel.nr. 06-41951960.

Terug naar het nieuwsoverzicht