Zuidwest Friesland

Vrijwilligers vakantiekamp gezocht

Kindervakantiekampen zoeken vrijwilligers voor zomervakantie 2018

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die gedurende 1 week kinderen, die om wat voor reden dan ook niet op vakantie gaan, een leuke week willen bezorgen. Vanuit Friesland gaan ieder jaar ruim hondervijftig kinderen mee op een vakantiekamp. De kampeerboerderijen liggen in Roden, Appelscha en Bakkenveen. Deze vakantiekampen worden georganiseerd door de vereniging Humanitas. 

Wat voor vakantiekampen zijn er?

In totaal zijn er vier kampen die allemaal plaatsvinden in de eerste twee weken van de zomervakantie. De jongste kinderen die meegaan zijn 6 jaar en de oudsten 12 jaar. De kampen zijn allemaal per leeftijdscategorie ingedeeld.

Het jongste kamp (6-7 jaar) is duurt 6 dagen, de overige kampen duren 7 dagen. Er gaan maximaal 40 kinderen mee. Voor de begeleiding rekenen we 1 leiding op 4 kinderen, 1 à 2 mensen in de keuken en 1 à 2 mensen als hoofdleiding.   

Wat vragen wij?

Voor de verschillende kampen worden vrijwilligers gevraagd. Voor de kinderkampen geldt een minimumleeftijd van 18 jaar en  qua opleiding minimaal MBO niveau 3.  Van elke leiding wordt verwacht dat deze een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kan inleveren, dit wordt geregeld via de kinderkampcommissie.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken enthousiaste mensen die goed kunnen samenwerken, hard willen werken, op een gezonde manier van kinderen houden, groepsspelen en activiteiten kunnen uitvoeren (of ondersteuning kunnen bieden) en een gezonde dosis humor hebben. 

Studenten – vooral van sociale studies - kunnen vaak studiepunten halen door mee te gaan. Voor werkende mensen zijn er soms bijzondere verlofmogelijkheden mogelijk via de werkgever (zie eigen cao).

Ook mensen die alleen willen koken die week zijn van harte welkom.

Wat bieden wij?

Een enorm leuke week met mensen van verschillende leeftijden en achtergronden. Verder worden je reiskosten en onkosten vergoed en heb je een week kost en inwoning.

Wat bieden wij?

Een enorm leuke week met mensen van verschillende leeftijden en achtergronden. Verder worden je reiskosten en onkosten vergoed en heb je een week kost en inwoning.

Waar kun je terecht voor meer informatie?

Bij de kinderkampcommissie Friesland: kkc.friesland@humanitas.nl

Na opgave volgt altijd eerst een kennismakingsgesprek met de kinderkampcommissie. 

Terug naar het nieuwsoverzicht