Zuidwest Friesland

Vrijwillige coördinator Maatjesproject

Voor ons Maatjesproject zijn we op zoek naar een extra coördinator.

Bij het Maatjesproject gaat het vooral om samen leuke dingen met elkaar te gaan doen, zoals een wandeling maken, een gesprek voeren, ergens met elkaar naar toe gaan. We helpen mensen bij het leggen en onderhouden van contacten, zodat ze er niet (meer) alleen voor staan.

Werkzaamheden coördinator

De coördinator houdt zich bezig met de werving, selectie en begeleiding van vrijwilligers en verzorgt de intake van de mensen die om inzet van Humanitas vragen, de deelnemer. Je zorgt voor de juiste koppeling tussen vrijwilliger en deelnemer. Onze deelnemers zijn mensen die tijdelijk ondersteuning en begeleiding nodig hebben om weer zelfstandig grip te krijgen op hun situatie.

Als coördinator ben je aanspreekpunt voor onze vrijwilligers van het Maatjesproject en bied je hen ondersteuning en begeleiding bij hun werkzaamheden. Je bent vraagbaak voor de vrijwilligers en verantwoordelijk voor koppeling tussen vrijwilliger en deelnemer. Je organiseert vrijwilligersbijeenkomsten en houdt de administratie bij. Je onderhoudt namens Humanitas Maatjesproject regelmatig de externe contacten zoals met de gebiedsteams. Je hebt contact met het bestuur en met collega coördinatoren.

Wat vragen wij van een coördinator

Je kunt goed met mensen omgaan. Je bent daadkrachtig en hebt affiniteit met de doelgroep. Je hebt respect voor normen en waarden van anderen en onderschrijft de waarden van Humanitas; gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid, zelfbeschikking, betrokken en vraaggericht werken. Je gaat integer om met vertrouwelijke informatie. Je woont in de gemeente Súdwest Fryslân en bent maximaal een dag per week beschikbaar.

Wat bieden wij:

  • vergoeding van de reiskosten;

  • eigen keuze in de indeling van de werkzaamheden;

  • deskundige begeleiding;

  • specifieke trainingen en cursussen;

  • interessant, zelfstandig en zinvol werk;

  • waardevolle contacten met cliënten en vrijwilligers;

  • de kans om unieke leerervaringen op te doen, die eventueel je mogelijkheden op de arbeidsmarkt kunnen vergroten.

Heb je interesse in deze functie neem dan contact met ons op via de email:

maatjes@humanitas-zwf.nl of intake@humanitas-zwf.nl

of telefonisch: 06-31555196.

We willen ons werk graag toelichten in een persoonlijk gesprek.

Terug naar overzicht