Vrijwilliger Home-Start

Home-Start Zuidwest Friesland is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heb jij ervaring als opvoeder of ouder en lijkt het jou leuk om gezinnen te ondersteunen? Neem dan contact op!

Wat ga je doen binnen de gezinnen?

Als vrijwilliger ondersteun je wekelijks een gezin door te luisteren, persoonlijke aandacht, ondersteuning bij praktische zaken, versterken van het netwerk, vriendschap en vertrouwen. Kortom, een steuntje in de rug waar nodig. Op een ongedwongen manier komen opvoedingsvragen aan de orde. Je kijkt vooral naar de dingen die goed gaan. Door jouw aanwezigheid en inbreng kan een negatieve spiraal doorbroken worden, krijgen ouders en kinderen weer meer zelfvertrouwen en komt er meer rust in het gezin.

De vrijwilliger

Als vrijwilliger van Home-Start neem je deel aan de basistraining, zodat je goed voorbereid een gezin in stapt. Je wordt begeleid door de coördinator en volgt terugkombijeenkomsten waarbij je kennis op doet en ervaringen deelt met collegavrijwilligers. Er is een goede reiskostenvergoeding. 

Wat heeft een vrijwilliger nodig?

  • Hart voor ouders en kinderen

  • Ervaring met opvoeden van (eigen) kind

  • Een dagdeel per week beschikbaar

  • Goed kunnen luisteren

  • Open houding

Heb je belangstelling? Neem contact op met coördinator Margreet Gonlag, 06-51311852 of via mail op m.gonlag@humanitas.nl

Terug naar overzicht