Home-Start

Elk gezin kent lastige tijden. Soms kun je wel wat hulp gebruiken. Vrijwilligers van Home-Start luisteren en geven praktische tips voor de opvoeding.

Spanningen, geldgebrek, opvoedingsproblemen. In elk gezin komen wel eens moeilijke tijden voor. Maar soms lopen de problemen zo hoog op, dat je het even niet meer aankunt. Een steuntje in de rug doet dan wonderen. Wil je wel eens dat iemand zonder vooroordeel met je meekijkt en je ondersteunt. Dan kun je terecht bij een vrijwilliger van Humanitas Home-Start. Home-Start is er voor gezinnen met kinderen tot en met 14 jaar.

Elk gezin is anders. Elke vraag ook. Daarom krijg je de ondersteuning die bij jou en je gezin past. Een vrijwilliger komt elke week langs en helpt graag een handje mee bij de opvoeding, biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op nuttige voorzieningen en regelingen. Een vrijwilliger lost niet alle problemen op, maar helpt je wel op weg en geeft jou weer zelfvertrouwen.

Wat kun je verwachten?

  • Ondersteuning van een vrijwilliger bij jou thuis.
  • Persoonlijke aandacht, ondersteuning bij de opvoeding en bij praktische zaken.
  • De vrijwilliger biedt je vriendschappelijk contact en vertrouwen.
  • De ondersteuning van Home-Start is kosteloos voor de gezinnen.
  • De ondersteuning duurt gemiddeld 12 maanden.

Hoe werkt het?

Na je aanmelding heb je een kennismakingsgesprek met de Home-Start coördinator. Je vertelt waar je graag hulp bij wil krijgen. Zo kan de ondersteuning worden afgestemd op wat voor jou of jouw gezin nodig is. De coördinator zoekt een vrijwilliger die past bij jou en je situatie. Jouw vrijwilliger komt één keer per week bij je langs voor een periode van minimaal drie maanden. Daarna is de duur afhankelijk van jouw behoefte. De vrijwilliger helpt je maximaal anderhalf jaar.

Locatie en aanmelden

Interesse? Neem dan contact op met een van de coördinatoren via de contactgegevens in het blauwe vak rechts. Onze coördinatoren staan je graag te woord.

Home-Start wordt gefinancierd door de gemeente Zutphen en wordt in Zutphen uitgevoerd door Humanitas.