Wat we doen

Tandem Kampen

Iedereen kan zich eenzaam voelen ongeacht achtergrond of leeftijd, met Tandem kom je onder mensen. Die stap is vaak gemakkelijker te nemen met z’n tweeën. Samen met ‘n maatje ga je gezellig op stap en doe je dingen die je leuk vindt. Zo bouw je zelfvertrouwen op om zelf weer contacten te leggen.

Telefoonketen

Dankzij de Telefoonketen weet er altijd iemand hoe het met je gaat. Zo sta je er nooit alleen voor. Mocht er wat zijn. De keten bestaat uit een dagelijks belrondje tussen 8 tot 10 alleenwonende mensen. Een vrijwilliger is het begin- en eindpunt van de keten. Bij ‘geen gehoor’ komt die in actie.

Thuisadministratie: voor hulp bij post en geldzaken

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Jongerenmaatjes Match

De Jongerenmaatjes bieden je vriendschap en steun bij lastige situaties thuis of op school. Misschien voel je je af en toe wel eens eenzaam, of lopen contacten met anderen even niet zo lekker. Je maatje is er voor je, luistert, geeft aandacht en steun. Voor iedereen tussen de 12 en 25 jaar.

Begeleide OmgangsRegeling (BOR)

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. Begeleide OmgangsRegeling (BOR) helpt je. Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Onze vrijwilligers houden geen dossier bij en treden als het goed gaat steeds wat verder terug. Duur: 3 tot 6 maanden.

Gezin in Balans

Bij Ondersteuning Aan Ex-gedetineerden helpt een coachend maatje jou je leven weer in te richten. Binnen het RIC (reïntegratiecentrum) en na je detentie komt er veel op je af op het gebied van wonen, geld, zorg. Je maatje ondersteunt je o.a bij invullen formulieren en bij het voeren van gesprekken

Steunpunt Formulieren Dalfsen

Hulp nodig bij het invullen van formulieren? Hulp nodig bij het invullen van formulieren? De Formulierenbrigade is er voor je!

Humanitas Get a Grip Zwolle

Get a Grip: biedt jongeren tussen de 16 en 24 jaar in Zwolle en omstreken hulp bij geldzaken. Vanaf je zestiende krijg je serieus te maken met geldzaken. Niet iedereen kan deze verantwoordelijkheid direct aan.

Vriendenkring Kampen

Ieder mens heeft behoefte aan vriendschappen. Ieder mens heeft behoefte aan vriendschappen. Door vrienden functioneer je beter.

Vrienden Cafe

Kampen heeft een Vriendencafé. Heb je behoefte aan gezelligheid, contact of vriendschap, kom dan langs bij het Vriendencafé en ontmoet andere mensen in een “huiskamer” sfeer.