Gratis online training "Meer contact"

Wil jij meer mensen leren kennen en je prettiger voelen in (nieuwe) sociale situaties? Doe dan gratis mee met onze online training Meer contact.

In deze training leer je wat je zélf kunt doen aan gevoelens van eenzaamheid. Een online training tegen eenzaamheid klinkt misschien gek, maar dat is het niet. Want tijdens deze training ga je juist in je eigen omgeving in het contact met de mensen om je heen oefenen. 

Petra Stevering van Humanitas vertelt:’ Deze online training is laagdrempeliger en daarom voor sommige mensen juist aantrekkelijk.’ Tijdens de twee maanden durende training leer je hoe je comfortabeler voelt in (nieuwe) sociale situaties.

Hoe het werkt

Je ontvangt twee maanden lang elke dag een e-mail. De training is door de vele voorbeelden praktijkgericht en leuk om te doen. Je begint als deelnemer thuis in je eigen veilige omgeving en gaat van lieverlee steeds vaker buiten de deur praktijkopdrachten doen. Veel van die opdrachten zijn gericht op het leggen van contact in de eigen buurt, denk aan het praatje met de buren of met mensen in de straat. De mails en opdrachten kosten nooit meer dan tien minuten per dag en zijn luchtig van opzet. Door de persoonlijke insteek blijven deelnemers gemotiveerd. Als deelnemer leer je wat je zélf kan doen om meer en leukere contacten te krijgen. Deelname is gratis.

Henriëtte: ‘Eenzaamheid stond al enorm in de belangstelling en door corona is dat alleen maar toegenomen. Ook al worden de RIVM-maatregelen steeds soepeler, we zijn er nog lang niet. Tijdens corona moesten wij allemaal onze sociale contacten beperken. Dus als jouw netwerk al te smal was, dan werd je daar stevig mee geconfronteerd. Daarom bieden wij inwoners van Zwolle en Kampen deze mogelijkheid.’

Gratis 

De training is bedoeld voor mensen die hun sociaal leven willen opfleuren en die daar zelf hun best voor willen doen. Dus:

  • Woon je in de gemeente Kampen en ben je 18 jaar of ouder?
  • Woon je in Zwolle en ben je tussen de 18 en 25 jaar?
  • Wil je meer mensen leren kennen?
  • Ben je geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling?
  • En heb je een computer of laptop waarop je e-mail kunt ontvangen? 

Doe dan mee! En je doet deze training wel zelf maar niet alleen. Je wordt begeleid door een vrijwilliger.  Deelname is gratis.

Ja, ik wil meer weten

Wil je niet wachten tot je gebeld wordt? Neem dan zelf contact op.

Woon je in Zwolle bel met Henriette, tel 06-83889595, woon je in Kampen bel met Petra: 06-57 88 10 49 of mail met meercontact.zk@humanitas.nl