Vriendenkring Kampen

Ieder mens heeft behoefte aan vriendschappen. Door vrienden functioneer je beter. Je durft ook meer omdat je samen iets kunt ondernemen. Het geeft je meer zelfvertrouwen. En zoals iemand uit een vriendenkring zegt: “vrienden maken je blij”. 


Vrienden maken


Sommige mensen maken heel gemakkelijk vrienden. Anderen hebben er wat meer moeite mee. Voor veel mensen is het sluiten van vriendschappen, en het onderhouden ervan, niet altijd vanzelfsprekend. De ‘vriendenkringen’ kunnen helpen bij het aangaan van nieuwe vriendschappen.  

Vriendenkring


Een vriendenkring bestaat uit maximaal 4 of 5 mensen die het goed met elkaar kunnen vinden en die regelmatig bij elkaar komen. Je kunt met elkaar afspreken hoe vaak je bij elkaar komt. Bijvoorbeeld iedere maand of een keer per 14 dagen. De deelnemers bedenken zelf wat ze met elkaar gaan doen, wanneer ze afspreken en waar.

Leuke dingen doen


Als je je aanmeldt voor de vriendenkring, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kun je vertellen wie je bent, wat je interesses zijn en wat je van een vriendenkring verwacht. We  zoeken een aantal mensen bij elkaar, die goed bij jou passen. Soms lukt dat snel, soms duur het wat langer. Is er een groepje gevonden, dan komen jullie eerst drie keer bij elkaar met een consulent en een vrijwilliger. Als het klikt, dan gaat de vriendenkring zelfstandig verder en gaan jullie samen leuke dingen doen. De vrijwilliger maakt onderdeel uit van de vriendenkring.  
Wil je liever met één maatje leuke dingen te doen, vraag dan informatie over het project Tandem van Humanitas.

Informatie en aanmelden


Heb jij belangstelling om deel te nemen aan een Vriendenkring of Tandem neem dan contact op met Petra Stevering van Humanitas, T 06 5788 1049.