Humanitas helpt in deze “Corona tijd”!

Aangezien elkaar fysiek ontmoeten de komende tijd helaas niet lukt, hebben we nu via de telefoon en digitaal contact met onze deelnemers.

Petra Stevering, coördinator Tandemproject; “De eerste ervaringen zijn zeer positief, deelnemers vinden het erg fijn om juist nu contact te houden”

Wij denken dat er veel meer mensen zijn die hier behoefte aan hebben. Het is immers heel begrijpelijk dat je je in deze periode angstig, alleen of eenzaam kunt voelen. Misschien maak je je wel zorgen over je gezondheid of die van anderen. Het kan heel helpend en ondersteunend zijn als er een vaste vrijwilliger is, waar je een praatje mee kunt maken en/of je zorgen kunt delen. 

Humanitas zet zich in Kampen al ruim 4 jaar in om eenzaamheid en sociaal isolement tegen te gaan. 

Een vrijwillig maatje van Humanitas komt normaal gesproken bij jou thuis, luistert, denkt mee en onderneemt samen met jou leuke activiteiten. Daarnaast hebben wij Vriendenkringen en het Vriendencafé opgezet, een mooie manier om elkaar te leren kennen en ontmoeten.

Humanitas heeft vrijwilligers die gedurende deze “Corona tijd” telefonisch of digitaal contact willen onderhouden met mensen die daar behoefte aan hebben. Je kunt samen afspreken hoe en op welke tijd je contact met elkaar hebt. Zo starten we met een online Vriendencafe via Skype

Daarnaast is het ook mogelijk deel te nemen aan een zogenaamde “Telefooncirkel”. Op afgesproken tijden wordt de telefooncirkel gestart: jij wordt gebeld en vervolgens bel jij weer iemand anders, die weer iemand belt, etc. Humanitas zal mensen die hier behoefte aan hebben met elkaar in contact brengen.

Aanmelden of meer informatie ontvangen of misschien wil je als vrijwilliger helpen meld je dan aan bij Petra Stevering 06-57881049 of via  p.stevering@humanitas.nl 

Terug naar het nieuwsoverzicht