Humanitas zoekt vrijwillige maatjes

Humanitas is op zoek naar nieuwe vrijwilligers en organiseert daarom op dinsdag 5 september een voorlichtingsbijeenkomst voor belangstellenden. De inloop van de avond begint om 19.15 uur en de avond zelf begint om 19.30 uur aan de Vloeddijk 62 in Kampen.

De organisatie vertelt: "Wil jij mensen helpen die een steuntje in de rug nodig hebben? Vind je het leuk nieuwe mensen te leren kennen en hen te helpen ontdekken waar hun kwaliteiten liggen? Wil je een ander ondersteunen zodat hij zich minder eenzaam voelt. Dan is Humanitas Kampen op zoek naar jou! Voor onze maatjesproject Tandem en vriendenkringen zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers."

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst vertelt coördinator Petra Stevering van Humanitas meer over deze activiteiten. Ook is er een vrijwilliger aanwezig die meer kan vertellen over het werk. Petra Stevering: "We krijgen steeds meer aanvragen van mensen die zich eenzaam voelen, het zou mooi zijn als we al deze mensen kunnen helpen met de tijdelijke ondersteuning van een vrijwilliger. Eén bezoek in de week door een vrijwilliger maakt een groot verschil voor degene die zich eenzaam voelt."

Tandem: strijd tegen eenzaamheid

In het Tandem-project bestrijdt Humanitas de eenzaamheid in Kampen. Vrijwilligers staan deelnemers een jaar bij en geven hen een duwtje in de goede richting om opnieuw deel van de maatschappij uit te maken. Deelnemers zijn ouder dan 18 en hebben een stap in de goede richting nodig.

Opgeven kan bij p.stevering@humanitas.nl tel 06-57881049

Terug naar het nieuwsoverzicht