Informatiebijeenkomst in Kampen

Wil jij mensen helpen die een steuntje in de rug nodig hebben? Vind je het leuk nieuwe mensen te leren kennen en hen te helpen ontdekken waar hun kwaliteiten liggen? Dan is Humanitas Kampen op zoek naar jou! Om elkaar beter te leren kennen organiseert Humanitas 29 augustus een informatiebijeenkomst in Kampen.

Voor onze maatjesprojecten Match, Tandem en Thuisadministatie zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Interesse? Maandag 29 augustus organiseert Humanitas een voorlichtingsbijeenkomst voor belangstellenden.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst vertellen coördinatoren van Humanitas meer over hun projecten. Ook zijn er vrijwilligers aanwezig die meer kunnen vertellen over het werk. De informatiebijeenkomst vindt plaats aan de Vloeddijk 62 in Kampen. Inloop vanaf 19:15, start om 19:30. Opgeven van te voren mag bij p.stevering@humanitas.nl

Match: jongeren op de goede weg helpen

Match is het jongerenmaatjesproject van Humanitas in Kampen. Vrijwilligers worden gekoppeld aan een jongere met een duidelijk doel. De jongerenmaatjes bieden ondersteuning bij lastige situaties thuis en op school. Ze gaan bijvoorbeeld samen sporten, naar een leuke bijeenkomst, op zoek naar een hobby of houden de jongere even gezelschap.

Tandem: strijd tegen eenzaamheid

In het Tandem-project bestrijdt Humanitas de eenzaamheid in Kampen. Vrijwilligers staan deelnemers een jaar bij en geven hen een duwtje in de goede richting om opnieuw deel van de maatschappij uit te maken. Deelnemers zijn ouder dan 18 en hebben een stap in de goede richting nodig.

Thuisadministratie

Thuisadministratie ondersteunt deelnemers bij het op orde brengen en houden van hun administratie, het in evenwicht brengen van inkomsten en uitgaven en het oplossen van schulden.

De tijdelijk ondersteuning van een vrijwilliger maakt dat de deelnemer na verloop van tijd weer zelfstandig zijn administratie kan voeren.

Neem contact op met Petra Stevering tel 06-57881049 p.stevering@humanitas.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht