Kom erbij in de week tegen de eenzaamheid in Kampen

De activiteiten zijn zeer divers en bij uitstek een gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten.

Thema van de Week tegen Eenzaamheid 2016 is: Kom erbij!. Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Door het hele land organiseren honderden organisaties en vrijwilligers Kom erbij-activiteiten waar mensen nieuwe sociale contacten op kunnen doen en bestaande contacten kunnen versterken. En dan specifiek mensen die te maken hebben met eenzaamheid of voor wie eenzaamheid op de loer ligt.

Positieve actie

Humanitas heeft het initiatief genomen om in Kampen deze week te organiseren omdat zij zich inzet voor de strijd tegen eenzaamheid. Petra Stevering, “Eenzaamheid komt voor bij alle leeftijden en kan iedereen overkomen. Belangrijk om je er bewust van te zijn en er samen iets aan te doen. Het maken van een mooi programma met andere organisaties een is gelukt”. Met deze positieve actie wil Humanitas aandacht vragen voor het grote probleem van eenzaamheid. Zij roept iedereen op om te komen en mee te doen.

Uit onderzoek blijkt dat meer dan een miljoen Nederlanders zich sterk eenzaam voelt. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden.

Het programma is te vinden op www.samentegeneenzaamheid.nl/kom-erbij-kampen

Een programmaboekje is op te halen aan de balie bij Welzijn Kampen Vloeddijk 79.

Terug naar het nieuwsoverzicht