Oproep voor Kamper organisaties: help mee tegen eenzaamheid met Kom Erbij!

Kamper organisaties worden opgeroepen om activiteiten te organiseren voor de ‘Kom erbij week’. Deze week staat landelijk in het teken van de Week tegen Eenzaamheid. Organisaties in Kampen die in de week van 1 t/m 8 oktober 2019 activiteiten in het kader va de Week tegen Eenzaamheid willen organiseren, kunnen vanaf nu hun initiatieven aanmelden bij Humanitas. Ook leuke activiteiten die eerder plaatsvinden en die gericht zijn op ontmoeting zijn welkom.

Humanitas is samen met Welzijn Kampen, Bibliotheek, Present Kampen en PGVZ, actief om in Kampen de Kom erbij Week 2019 te organiseren. Humanitas is al voor het vierde jaar initiatiefnemer van de Kom erbij week. Vrijwilligers van Humanitas hebben de website www.erbijkampen.nl gemaakt. Hierop staan al veel activiteiten die eenzaamheid tegen kunnen gaan overzichtelijk bij elkaar. Er staan ook al activiteiten op die in de zomervakantie te bezoeken zijn. Ook  zal voor de ‘Kom Erbij Week’ een overzicht komen van alle activiteiten die er  die week gehouden worden.  

Activiteiten tegen eenzaamheid

‘Kom Erbij Week’ is een feest van leuke, verrassende en betekenisvolle ontmoetingen. Elkaar ontmoeten vinden wij belangrijk! Ontmoeten is het begin van veel meer. Petra Stevering, coördinator van Kom erbij in Kampen, roept Kamper organisaties op om een laagdrempelige activiteit te organiseren waar iedereen aan mee kan doen. Denk aan voorlichting, presentaties, koffiemiddagen, samen sporten, samen eten, samen zingen, spelochtenden, knutselmiddagen etc,

Eenzaamheid is groot probleem
        
Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem: 39% van de volwassenen in de gemeente Kampen geeft aan eenzaam te zijn, 6% is zeer eenzaam en voelt zich buiten de samenleving staan. Ook het gevoel van eenzaamheid onder jongeren in Kampen is groot.
Wilt u een activiteit organiseren om de eenzaamheid aan te pakken? Of heeft u een ander goed idee om het initiatief te steunen? Hoe meer organisaties en bedrijven meedoen, kunnen wij tezamen diverse activiteiten organiseren voor verschillende doelgroepen.

Aanmelden

Uw activiteit aanmelden kan voor 1 september  via  erbijkampen@humanitas.nl
Belangrijk is om aan te geven: welke activiteit, tijdstip, plaats en evt. link naar website/facebook. De activiteiten gaan vermeld worden op www.erbijkampen.nl

Voor meer informatie over het landelijk initiatief, raadpleeg de website
www.eentegeneenzaamheid.nl/week-tegen-eenzaamheid-2019/

Voor meer informatie en vragen over de Kom erbij week kunt u contact opnemen met Petra Stevering, p.stevering@humanitas.nl tel 06-57 88 10 49.

Terug naar het nieuwsoverzicht