Voorlichtingsbijeenkomst Kampen

Wil jij mensen helpen die een steuntje in de rug nodig hebben? Vind je het leuk nieuwe mensen te leren kennen en hen te helpen ontdekken waar hun kwaliteiten liggen? Dan is Humanitas Kampen op zoek naar jou! Voor onze maatjesprojecten Match en Tandem zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Interesse? Dinsdag 16 februari organiseert Humanitas een voorlichtingsbijeenkomst voor belangstellenden.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst vertellen coƶrdinatoren van Humanitas meer over hun projecten. Ook zijn er vrijwilligers aanwezig die meer kunnen vertellen over het werk. De informatiebijeenkomst vindt plaats aan de Vloeddijk 62 in Kampen. Inloop vanaf 19:15, start om 19:30.

Match: jongeren op de goede weg helpen
Match is het jongerenmaatjesproject van Humanitas in Kampen. Vrijwilligers worden gekoppeld aan een jongere met een duidelijk doel. De jongerenmaatjes bieden ondersteuning bij lastige situaties thuis en op school. Ze gaan bijvoorbeeld samen sporten, naar een leuke bijeenkomst, op zoek naar een hobby of houden de jongere even gezelschap.

Tandem: strijd tegen eenzaamheid
In het Tandem-project bestrijdt Humanitas de eenzaamheid in Kampen. Vrijwilligers staan deelnemers een jaar bij en geven hen een duwtje in de goede richting om opnieuw deel van de maatschappij uit te maken. Deelnemers zijn ouder dan 18 en hebben een stap in de goede richting nodig.

Over Humanitas Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. Jaarlijks geven 18.000 goed getrainde vrijwilligers meer dan 57.800 mensen het zelfvertrouwen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Humanitas heeft ruim 700 activiteiten, variƫrend van opvoedingsondersteuning tot rouwverwerking. En van maatjescontacten voor inburgeraars tot een chat.

Contact of informatie Petra Stevering, p.stevering@humanitas.nl tel 06-57881019

Terug naar het nieuwsoverzicht