Vrijwilligers ontvangen certificaat

Wethouder Spaan (zorg} heeft maandagavond vijf vrijwilligers van Humanitas in het zonnetje gezet. De vrijwilligers kregen een certificaat uitgereikt voor het voltooien van hun opleiding tot maatje. De komende weken gaan ze aan de slag in het Tandem-project van Humanitas.

Spaan: “Een mooi initiatief waarbij actief wordt ingezet om eenzaamheid tegen te gaan”. Januska Kanis uit Kampen is een van de kersverse vrijwilligers: "Door de training ben ik me bewust geworden van wat mijn rol als maatje is. Ik weet hoe ik deelnemers beter kan ondersteunen, wat de do's en don'ts zijn. Voor mij de perfecte aanloop naar de koppeling toe."

Het Tandem-project koppelt mensen die een steuntje in de rug nodig hebben aan een vrijwilliger. Gedurende een jaar trekken ze samen op, ondernemen ze activiteiten en gaan ze aan de slag met verbeterpunten van de deelnemer. Alles is er op gericht om na een jaar weer zelfstandig verder te gaan.

Ook Coos Visser rondde de training succesvol af. "Het was voor mij nuttig om te merken hoe snel ik met een oplossing kom, in plaats van alleen te blijven luisteren en de deelnemer zelf de oplossing te laten bedenken. Ik zie het begeleiden van de deelnemers met vertrouwen tegemoet."

Terug naar het nieuwsoverzicht