Mag Het Licht Aan Festival

Het Mag Het Licht Aan Festival is dit jaar een lumineuze reis door het hoofd van rapper Typhoon. Tickets voor het festival zijn nu te koop.

Het Humanistisch Verbond reikt elke twee jaar de Van Praag-prijs uit. Dit jaar is de prijs toegekend aan rapper Typhoon, die volgens de jury “de menselijke waardigheid lééft”. Op 24 september presenteert de muzikant als curator van deze editie van het Mag Het Licht Aan Festival zijn belangrijkste inspiratiebronnen. In het Amsterdamse Muziekgebouw aan ’t IJ zijn onder anderen schrijver Adriaan van Dis, zangeres Wende Snijders en acteur Nasrdin Dchar te gast.

Typhoon zal tijdens het festival ook de inspiratieprijs uitreiken aan Dchar. “Naast één van de beste acteurs van Nederland, is Nasrdin voor mij een inspiratiebron, een tijdsgenoot en een bondgenoot. Hij bestrijdt het cynisme dat als een muur rondom termen als verbinding, liefde, multiculturaliteit, moslim en jezelf zijn is geslagen”, aldus Typhoon

Kaarten voor het festival zijn nu te koop op de festival-website.

Het Mag Het Licht Aan Festival is een initiatief van omroep Human, Humanitas, Humanistisch Verbond, Hivos, Universiteit voor Humanistiek en de Humanistische Alliantie.

Terug naar overzicht