Humanitas is er voor mensen die met behulp van een vrijwilliger op eigen kracht iets willen veranderen aan hun situatie

Woon jij in het Oranjehuis en krijg je een eigen woning? Humanitas biedt  Gezinsmaatje na Blijf Groep! Wekelijks bezoekt een vrijwilliger jou om je te ondersteunen bij de overstap naar jouw nieuwe leefsituatie. Jouw gezinsmaatje biedt een luisterend oor en praktische hulp.

Close up van een lachende jonge vrouw

Ben je met politie en/of justitie in aanraking geweest en heb je ondersteuning nodig met het maken van  Een Nieuwe Start? Kijk dan hier voor meer informatie.

Meer activiteiten van Humanitas Amsterdam en Diemen
Humanitas: Bestuur Humanitas Amsterdam en Diemen

Over ons

Foto: bestuur afdeling Amsterdam en Diemen.

Onze hulp is gratis en altijd in de buurt. En we zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Eén ding is voor ons het allerbelangrijkst. Dat onze deelnemers kunnen zeggen: "Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken."

Met circa 750 vrijwilligers bieden we jaarlijks steun aan zo'n 1.000 Amsterdammers en Diemenaren. Om dit te realiseren is er een ondersteunend team van beroepskrachten dat zich met veel enthousiasme inzet onder leiding van regiomanager Nathanya van Lith en het vrijwillig bestuur. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers met een hele diverse professionele achtergrond in onderwijs, bedrijfsleven, ICT, financiën en gezondheidszorg. Samen met het bestuur zetten we de koers uit en zorgt het team van beroepskrachten en vrijwilligers dat we jaarlijks bijna 1000 Amsterdammers ondersteunen.

Onze ondersteuning gaat door tijdens corona!

Onze ondersteuning gaat ook tijdens deze coronatijd door! We werken veilig dus  neem gerust contact met ons op als je hulp nodig hebt. Je kan ons bereiken op 020 7736542 en via kantoor.amsterdam@humanitas.nl

Humanitas Amsterdam en Diemen in 2020

Ondanks corona ondersteunden onze vrijwilligers in 2020 veel Amsterdammers en Diemenaren. Helaas kwamen meer jongeren en gezinnen in de knel, eenzaamheid en armoede namen toe en rouwenden hadden het lastiger. Lees in ons jaarverslag hoe wij deze mensen vorig jaar ondersteunden. 

Humanitas: Maatschappelijke Diensttijd voor jongeren tussen 16-27 jaar

Jongerenwebsite Humanitas

"Jij maakt het verschil"

Ben jij tussen de 16 en 26 jaar, dan kan je ook vrijwilliger worden bij Humanitas! Bijvoorbeeld als je je blik wilt verruimen, aan je CV wilt werken of gewoon wat terug wilt doen voor de maatschappij. Check onze nieuwe jongerenwebsite of meld je hier aan. 

Humanitas: Van Mens Tot Mens

In Van Mens Tot Mens lees verhalen van onze vrijwilligers, deelnemers, leden, donateurs en samenwerkingspartners. Met interviews, reportages, achtergrondartikelen en niet te vergeten mooie fotografie laten we je graag de kracht, de betekenis en de uitdaging van ons vrijwilligerswerk zien.