Amsterdam en Diemen

Humanitas Amsterdam en Diemen is er ook voor kinderen en jongeren

De Kindervakantieweken zijn er voor kinderen die door omstandigheden niet op vakantie kunnen. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar beleven een onbezorgde vakantie tijdens de Kindervakantieweken!

Een lastige situatie thuis? Humanitas Tussenstop zorgt voor een fijn en veilig gastgezin voor je. Juist als je niet thuis kunt of wilt zijn. Soms gaan jongeren dan rondzwerven. Dat hoeft echt niet. Een gastgezin of ouder vangt je op.

Meer activiteiten van Humanitas Amsterdam en Diemen

Vrijwilligers bedankt!

7 december is het de Dag van de vrijwilliger. Middels deze film wil het team van Humanitas afdeling Amsterdam en Diemen alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet. 

//www.youtube-nocookie.com/embed/3YDYwqpsjig

Behoefte aan vriendschap, iemand om thuis mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Met vrijwilligers van Vriendschappelijk Huisbezoek kun je alles delen. Samen gezellig koffie drinken, een spelletje doen, praten. Of samen een wandeling maken en/of een boodschapje doen.

Jaarverslag 2018

Wil je meer weten over onze activiteiten in 2018? Lees hier ons jaarverslag over 2018. In 9 pagina's een overzicht van onze activiteiten en ontwikkelingen aan de hand van de thema's Detentie, Eenzaamheid, Opgroeien, Opvoeden en Thuisadministratie.

Humanitas: Maatschappelijke Diensttijd

Maatschappelijke Diensttijd

'Ik ging de zaak weer in een ander licht zien'

Als zijn vrouw overlijdt raakt Bill in een dip. Vrijwilliger John helpt hem om weer plezier in zijn leven te krijgen. "Op een gegeven moment dacht ik: 'Wees gewoon happy met wat je hebt'."

Lees meer
Humanitas: Vrijwilligers gezocht

Ook vrijwilliger bij Humanitas worden?

Humanitas Amsterdam en Diemen zoekt vrijwilligers voor verschillende activiteiten. Word een maatje met een oudere, jongere of kind. Help eenzaamheid voorkomen, met de thuisadministratie of met opvoeden en nog veel meer. 

Humanitas: Een Nieuwe Start

Een Nieuwe Start

Na detentie is het voor ex-gedetineerden lastig om hun leven weer op te bouwen. Ook als je niet in detentie hebt gezeten, maar wel met politie en/of justitie in aanraking bent geweest, ben je van harte welkom bij Een Nieuwe Start.
Waar moeten ze mee beginnen? Maar ook bij welke instantie ze moeten zijn is vaak onduidelijk voor hen. Humanitas helpt ex-gedetineerden en personen die met politie en/of justitie in aanraking zijn geweest daarom op weg met het preventieproject Een Nieuwe Start.

ik heb alles al die jaren in mijn eentje gedaan en nu is er eindelijk iemand voor mij, daar ben ik zo blij om

Een nieuwe activiteit van Humanitas Amsterdam en Diemen. We koppelen maatjes aan moeders die bij de Blijf Groep wonen vanwege huiselijk geweld en nu gaan verhuizen naar een eigen woning.