Humanitas is er voor mensen die met behulp van een vrijwilliger op eigen kracht iets willen veranderen aan hun situatie

Woon jij in het Oranjehuis en krijg je een eigen woning? Humanitas biedt  Gezinsmaatje na Blijf Groep! Wekelijks bezoekt een vrijwilliger jou om je te ondersteunen bij de overstap naar jouw nieuwe leefsituatie. Jouw gezinsmaatje biedt een luisterend oor en praktische hulp.

Close up van een lachende jonge vrouw

Rouwen kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

koppel steun bij rouw
Meer activiteiten van Humanitas Amsterdam en Diemen
Onze ondersteuning gaat door tijdens corona!

Onze ondersteuning gaat ook tijdens deze coronatijd door! We werken veilig dus  neem gerust contact met ons op als je hulp nodig hebt. Je kan ons bereiken op 020 7736542 en via kantoor.amsterdam@humanitas.nl

Beknopt jaarverslag 2019

Nieuwsgierig naar wat wij in 2019 deden?  Lees het beknopte jaarverslag van Humanitas Amsterdam en Diemen van 2019

Humanitas: Maatschappelijke Diensttijd voor jongeren tussen 16-27 jaar

Jongerenwebsite Humanitas

"Jij maakt het verschil"

Ben jij tussen de 16 en 26 jaar, dan kan je ook vrijwilliger worden bij Humanitas! Bijvoorbeeld als je je blik wilt verruimen, aan je CV wilt werken of gewoon wat terug wilt doen voor de maatschappij. Check onze nieuwe jongerenwebsite of meld je hier aan. 

Humanitas: Een Nieuwe Start

Een Nieuwe Start

Na detentie is het voor ex-gedetineerden lastig om hun leven weer op te bouwen. Ook als je niet in detentie hebt gezeten, maar wel met politie en/of justitie in aanraking bent geweest, ben je van harte welkom bij Een Nieuwe Start.
Waar moeten ze mee beginnen? Maar ook bij welke instantie ze moeten zijn is vaak onduidelijk voor hen. Humanitas helpt ex-gedetineerden en personen die met politie en/of justitie in aanraking zijn geweest daarom op weg met het preventieproject Een Nieuwe Start.

Externe pagina op humanitas.docufiller.nl

Lees hier het Humanitas magazine Van Mens Tot Mens met als thema 'Contact'