Humanitas is er voor mensen die met behulp van een vrijwilliger op eigen kracht iets willen veranderen aan hun situatie

Behoefte aan vriendschap, iemand om thuis mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Met vrijwilligers van Vriendschappelijk Huisbezoek kun je alles delen. Samen gezellig koffie drinken, een spelletje doen, praten. Of samen een wandeling maken en/of een boodschapje doen.

Ieder gezin kent lastige tijden. Maar kun je 't echt even niet aan? Dan helpt Home-Start je. Want een steuntje in de rug doet wonderen. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op voorzieningen en regelingen. Voor gezinnen met kinderen tot zeven jaar.

Meer activiteiten van Humanitas Amsterdam en Diemen
17-3-2020 Maatregelen Corona

Zo kunnen we elkaar blijven helpen
Aan iedereen die bij Humanitas betrokken is, We beleven momenteel roerige tijden door de uitbraak van het coronavirus. Om de uitdaginge...

Humanitas: Maatschappelijke Diensttijd

Maatschappelijke Diensttijd

Humanitas: Een Nieuwe Start

Een Nieuwe Start

Na detentie is het voor ex-gedetineerden lastig om hun leven weer op te bouwen. Ook als je niet in detentie hebt gezeten, maar wel met politie en/of justitie in aanraking bent geweest, ben je van harte welkom bij Een Nieuwe Start.
Waar moeten ze mee beginnen? Maar ook bij welke instantie ze moeten zijn is vaak onduidelijk voor hen. Humanitas helpt ex-gedetineerden en personen die met politie en/of justitie in aanraking zijn geweest daarom op weg met het preventieproject Een Nieuwe Start.

'Ik ging de zaak weer in een ander licht zien'

Als zijn vrouw overlijdt raakt Bill in een dip. Vrijwilliger John helpt hem om weer plezier in zijn leven te krijgen. "Op een gegeven moment dacht ik: 'Wees gewoon happy met wat je hebt'."

Lees meer
ik heb alles al die jaren alleen gedaan en nu is er iemand die er voor mij is

Een nieuwe activiteit van Humanitas Amsterdam en Diemen. We koppelen maatjes aan moeders die bij de Blijf Groep wonen vanwege huiselijk geweld en nu gaan verhuizen naar een eigen woning.