Wij verbinden Amsterdammers met elkaar. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Heb jij een steuntje in de rug nodig? Of wil jij je inzetten als vrijwilliger? Neem dan snel een kijkje bij onze activiteiten!

Behoefte aan vriendschap, iemand om thuis mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Met vrijwilligers van Vriendschappelijk Huisbezoek kun je alles delen. Samen gezellig koffie drinken, een spelletje doen, praten. Of samen een wandeling maken en/of een boodschapje doen.

Ieder gezin kent lastige tijden. Maar kun je 't echt even niet aan? Dan helpt Home-Start je. Want een steuntje in de rug doet wonderen. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op voorzieningen en regelingen. Voor gezinnen met kinderen tot zeven jaar.

Meer activiteiten van Humanitas Amsterdam en Diemen
'Ik ging de zaak weer in een ander licht zien'

Als zijn vrouw overlijdt raakt Bill in een dip. Vrijwilliger John helpt hem om weer plezier in zijn leven te krijgen. "Op een gegeven moment dacht ik: 'Wees gewoon happy met wat je hebt'."

Lees meer
Humanitas: Meld je aan

Ook vrijwilliger bij Humanitas worden?

Humanitas Amsterdam en Diemen zoekt vrijwilligers voor verschillende activiteiten. Word een maatje met een oudere, jongere of kind. Help eenzaamheid voorkomen, met de thuisadministratie of met opvoeden en nog veel meer. 

Humanitas: Maatschappelijke Diensttijd

Maatschappelijke Diensttijd

Humanitas: Een Nieuwe Start

Een Nieuwe Start

Na detentie is het voor ex-gedetineerden lastig om hun leven weer op te bouwen. Ook als je niet in detentie hebt gezeten, maar wel met politie en/of justitie in aanraking bent geweest, ben je van harte welkom bij Een Nieuwe Start.
Waar moeten ze mee beginnen? Maar ook bij welke instantie ze moeten zijn is vaak onduidelijk voor hen. Humanitas helpt ex-gedetineerden en personen die met politie en/of justitie in aanraking zijn geweest daarom op weg met het preventieproject Een Nieuwe Start.

ik heb alles al die jaren alleen gedaan en nu is er iemand die er voor mij is

Een nieuwe activiteit van Humanitas Amsterdam en Diemen. We koppelen maatjes aan moeders die bij de Blijf Groep wonen vanwege huiselijk geweld en nu gaan verhuizen naar een eigen woning.