Humanitas Amsterdam en Diemen is er ook voor kinderen en jongeren

De Kindervakantieweken voor een heerlijke week vakantie voor kinderen die het nodig hebben. Als vakantie er door omstandigheden niet in zit kunnen de kinderen tussen 6 en 12 jaar er toch even lekker tussenuit.

Een lastige situatie thuis? Humanitas Tussenstop zorgt voor een fijn en veilig gastgezin voor je. Juist als je niet thuis kunt of wilt zijn. Soms gaan jongeren dan rondzwerven. Dat hoeft echt niet. Een gastgezin of ouder vangt je op.

Meer activiteiten van Humanitas Amsterdam en Diemen
3-7-2019 Lezing Jongeren in Rouw

‘Wees eerlijk tegen rouwende jongeren, anders ben je ze kwijt’  Omgaan met mensen in rouw is moeilijk, zeker bij jongeren.  ‘Van loslaten is geen sprake! We gaan alleen een ander soort verbinding aan met de overledene’. 

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

Humanitas: Maatschappelijke Diensttijd

Maatschappelijke Diensttijd

10 okt 2019 16:00 Jongeren in rouw groep

Meld je aan voor de groep die donderdagmiddag 10 oktober om 16.00 uur start. Aanmelden via coördinator Mireille van Gils / m.vangils@humanitas.nl

Humanitas: Maak het verschil als vrijwilliger bij Humanitas Amsterdam en Diemen

Maak het verschil als vrijwilliger!

Vrijwilligersorganisatie Humanitas biedt hulp aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We helpen onze deelnemers op allerlei vlakken. En jij kunt het verschil maken. De afdeling Amsterdam en Diemen is namelijk hard op zoek naar vrijwilligers met levenservaring. Een uurtje van je tijd per week is al van onschatbare waarde. Lees hier het artikel van Hester Allberts in de Oost-Online

Jaarverslag 2018

Wil je meer weten over onze activiteiten in 2018? Lees hier ons jaarverslag over 2018. In 9 pagina's een overzicht van onze activiteiten en ontwikkelingen aan de hand van de thema's Detentie, Eenzaamheid, Opgroeien, Opvoeden en Thuisadministratie.

Humanitas: Vrijwilligers gezocht

Ook vrijwilliger bij Humanitas worden?

Humanitas Amsterdam en Diemen zoekt vrijwilligers voor verschillende activiteiten. Word een maatje met een oudere, jongere of kind. Help eenzaamheid voorkomen, met de thuisadministratie of met opvoeden en nog veel meer. 

Humanitas: Een Nieuwe Start

Een Nieuwe Start

Na detentie is het voor ex-gedetineerden lastig om hun leven weer op te bouwen. Ook als je niet in detentie hebt gezeten, maar wel met politie en/of justitie in aanraking bent geweest, ben je van harte welkom bij Een Nieuwe Start.
Waar moeten ze mee beginnen? Maar ook bij welke instantie ze moeten zijn is vaak onduidelijk voor hen. Humanitas helpt ex-gedetineerden en personen die met politie en/of justitie in aanraking zijn geweest daarom op weg met het preventieproject Een Nieuwe Start.

'Ik ging de zaak weer in een ander licht zien'

Als zijn vrouw overlijdt raakt Bill in een dip. Vrijwilliger John helpt hem om weer plezier in zijn leven te krijgen. "Op een gegeven moment dacht ik: 'Wees gewoon happy met wat je hebt'."

Lees meer
ik heb alles al die jaren in mijn eentje gedaan en nu is er eindelijk iemand voor mij, daar ben ik zo blij om

Een nieuwe activiteit van Humanitas Amsterdam en Diemen. We koppelen maatjes aan moeders die bij de Blijf Groep wonen vanwege huiselijk geweld en nu gaan verhuizen naar een eigen woning.