Home-Start

Heb je een jong gezin, dan maak je veel voor het eerst mee in de opvoeding. Vind je dit spannend? Onze vrijwilligers van Home-Start bieden eerste hulp bij het opvoeden, geven adviezen en helpen je met praktische zaken.

Humanitas Home-Start

In elk gezin komen wel eens spanningen of problemen voor tijdens de opvoeding. Bijvoorbeeld door ziekte, overbelasting, problemen met kinderen, partner, werk of geld. Vaak kun je dat prima zelf oplossen. Zo niet, dan is een luisterend oor of helpende hand heel fijn. Niemand in de buurt? Doe dan een beroep op Humanitas Home-Start. Getrainde vrijwilligers bieden opvoedingsondersteuning en praktische hulp aan ouders van Amstelveense en Aalsmeerse gezinnen met tenminste één kind jonger dan 6 jaar.

Home-Start ondersteunt gezinnen bij het opvoeden van jonge kinderen, biedt praktische hulp en geeft opvoedingsadviezen. Ook kan de vrijwilliger dienen als vriendschappelijk contact en helpen ze je contact te leggen met andere ouders om ervaringen uit te wisselen of misschien nieuwe vriendschappen te leggen.

Vrijwilligers

Vrijwilligers van Home-Start geven ondersteuning aan ouders die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Met je eigen opvoedervaring bied je praktische hulp, maar vooral een luisterend oor. Home-Start wil het zelfvertrouwen van ouders vergroten, ze zelfredzamer maken en hun sociale relaties versterken. Zo zorgen we samen dat alledaagse opvoedproblemen niet uitgroeien tot grote problemen.

Wat kun je van ons verwachten?

  • Opvoedingsondersteuning van een vrijwilliger bij jou thuis
  • Vriendschappelijk contact en een vertrouwensband met de vrijwilliger
  • Persoonlijke aandacht, opvoedingsadviezen en praktische ondersteuning
  • De hulp van Humanitas Home-Start is gratis

Hoe werkt het?

Wanneer je als ouder merkt dat je wel een steuntje in de rug kan gebruiken bij de opvoeding van je kinderen, kun je jezelf aanmelden bij Home-Start. Er zal dan een kennismakingsgesprek volgen met de coördinator. In dit gesprek geef je aan waar jij en je gezin wel wat extra hulp bij kunnen gebruiken. Op deze manier kan de (opvoedings)ondersteuning afgestemd worden op jouw behoeften. Humanitas Home-Start is er voor iedere ouder in Amstelveen en Aalsmeer die opvoedingsondersteuning en advies kan gebruiken.

Vrijwilliger worden?

Heb jij ervaring of affiniteit met opvoeding en voel je je betrokken bij gezinnen in Amstelland met jonge kinderen? Dan is vrijwilligerswerk bij Humanitas Home-Start wellicht iets voor jou. Voor jonge gezinnen met opvoedingsproblemen kan een steuntje in de rug soms heel fijn zijn. Door de ouders een luisterend oor en een helpende hand te bieden kan jij er als vrijwilliger voor zorgen dat een gezin weer in zijn kracht komt. Op die manier krijgen ouders meer zelfvertrouwen en meer plezier in de opvoeding. Als vrijwilliger Home-Start ben jij gemiddeld één dag in de week gedurende maximaal een jaar beschikbaar voor een gezin.

Wat wij vragen van onze vrijwilligers:

  • Je hebt affiniteit en ervaring met het opvoeden van jonge kinderen
  • Je focust je ten alle tijden op de kracht van het gezin
  • Je kunt goed luisteren
  • Je bent minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar

Meer informatie

Wil je meer informatie over Home-Start of over vrijwilligerswerk bij Home-Start?

Neem dan contact op met Vanessa Smit, coördinator voor Home-Start Amstelveen, Aalsmeer en Kudelstaart.