Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie biedt hulp bij financiële problemen en het op orde krijgen van je administratie. Het goed leren omgaan met geld of het wegwerken van schulden is namelijk niet voor iedereen even makkelijk. De vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie bieden daarom op wekelijkse basis een helpende hand.

Het kan gebeuren dat mensen door verschillende omstandigheden het overzicht in hun administratie verliezen en daardoor in de schulden belanden. Bijvoorbeeld na het verliezen van je baan, door een scheiding of het overlijden van je partner. Onze vrijwilligers helpen mensen om hun geldproblemen en schulden de kop in te drukken en de greep terug te krijgen op hun financiële situatie. Humanitas

Voor wie?

Humanitas Thuisadministratie is er voor mensen die hulp nodig hebben bij het op orde brengen van hun geldzaken, het terugkrijgen van inzicht in hun administratie en het wegwerken van schulden. Heb jij door omstandigheden moeite om je eigen geldzaken op orde te krijgen? Lukt het je niet om je schulden af te lossen? Of ben je bezig met de voorbereidingen van een schuldhulpverleningstraject? Dan staan de vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie voor je klaar.

Wat doen we?

Wij komen gemiddeld eens per week langs en helpen je met jouw vragen over je financiële situatie en geldzaken. Wat je vragen ook zijn, in elke fase van je leven, onze hulp is erop gericht om je eigen financiële regie weer terug te krijgen of te verbeteren. Samen maken we je post open, zetten we je inkomsten en uitgaven op een rij, gaan we na waar je recht op hebt en maken we een overzichtelijk huishoudboekje waar jij mee kan werken.

Vrijwilligers

Onze vrijwilligers bieden praktische hulp, geven tips over hoe je beter met geld kunt omgaan en helpen eventueel bij het aflossen van schulden. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je opnieuw een stabiele balans vindt tussen je inkomsten en uitgaven. Binnen het traject Thuisadministratie is het een belangrijk gegeven dat de deelnemer de regie zelf behoudt en zelf verantwoordelijk blijft. Onze vrijwilligers ondersteunen daarbij.

Mocht je situatie zo zijn dat zelfstandigheid nog ver weg lijkt omdat je in een schuldhulptraject dreigt te raken of bijvoorbeeld een vorm van bewindvoering nodig hebt, ook dan weten we wat we moeten doen. We begeleiden mensen totdat de nieuwe situatie goed werkt. Overigens voeren vrijwilligers van de thuisadministratie zelf geen schuldhulpverlening of bewindvoering uit. We staan aan de zijde van degene met de financiële problemen.

Heb je nog géén problematische financiële problemen, maar wel vragen die met je administratie te maken hebben, dan kan je ook bij ons terecht. Uiteraard kan je telefonisch contact opnemen. Of je kan een financieel café binnenlopen. Dit kan zonder afspraak en is gratis. Lees meer op Financiële Cafés Humanitas Amstelland