De telefooncirkel

De telefooncirkel geeft je een veilig gevoel.

Humanitas Telefooncirkel: elke dag even contact

Het is altijd fijn als iemand weet hoe het met je gaat. Mocht er wat zijn, dan sta je er niet alleen voor. Vooral voor alleenwonenden is die vinger aan de pols niet altijd vanzelfsprekend.

Misschien ben je een keer te ziek om de dokter te bellen. Of je bent gevallen – maar nét buiten bereik van de telefoon. Dan is het wel een heel veilig idee dat er iemand is die je elke dag even belt. Iemand die alarm kan slaan als je niet opneemt.

De telefooncirkel lost dat probleem op een eenvoudige manier op. Het dagelijks belrondje gaat langs acht tot tien alleenwonende mensen. Een vrijwilliger van Humanitas is het begin- en eindpunt van de keten en belt de eerste deelnemer. Die belt de volgende op de lijst en zo verder. Bij geen gehoor kan de vrijwilliger actie ondernemen. Bijvoorbeeld door de familie of huisarts in te schakelen.

Voor wie
De Telefooncirkel is bedoeld voor mensen die zelfstandig en alleen wonen. Die niet dagelijks iemand over de vloer krijgen, zoals bijvoorbeeld thuiszorg. 

Meedoen?
Stuur dan een mailtje naar telefooncirkel@humanitas-assen.nl of bel naar Els Timmerman, 06-18815923.

Webinar - Humanitas en de telefooncirkel

In dit webinar vertelt Els Timmerman over Humanitas en wat de telefooncirkel voor iemand kan betekenen. De telefooncirkel geeft een veilig gevoel. Iedere dag belt een vrijwilliger om te vragen hoe het met je gaat. Zo sta je er nooit alleen voor!

//www.youtube-nocookie.com/embed/T4Z6mJjf4GE