Een levenstijdschrift laat iemand stralen

Een 'Levenstijdschrift' is een op maat gemaakte glossy dat het verhaal van iemands leven vertelt. Humanitas-vrijwilligers gaan met mensen in gesprek en vullen het tijdschrift met het levensverhaal, foto’s en illustraties.

Het blad is een geschenk voor de persoon zelf, maar kan ook ingezet worden als hulpmiddel in de zorg, bijvoorbeeld voor dementerende ouderen.

De eerste Levenstijdschriften zijn gemaakt. Uit reacties van allerlei kanten blijkt dat het levenstijdschrift in een grote behoefte voorziet in de Oostelijke Achterhoek en de rest van Nederland.

"Een project om ouderen uit hun eenzaamheid/isolement te halen door voor hen en in gesprek met hen een Levenstijdschrift te maken. Deze op maat gemaakte glossy vertelt het verhaal van iemands leven. Het blad is een geschenk voor de persoon zelf, maar kan ook ingezet worden als hulpmiddel in de zorg, bijvoorbeeld voor dementerende ouderen. Humanitas-vrijwilligers gaan met mensen in gesprek en vullen het tijdschrift met het levensverhaal, foto’s en illustraties."
Bron: Van Lanschot

De Van Lanschot Kempen Foundation steunt een aantal projecten (o.a. Levenstijdschrift van Humanitas) met een financiële bijdrage. Doe jij ook mee?

Kijk voor meer informatie over Levenstijdschrijft op de pagina van Humanitas Oostelijke Achterhoek.

Terug naar het nieuwsoverzicht