Humanitas Amsterdam organiseert springtouw challenge

Humanitas-vrijwilligers vinden inventieve manieren om kinderen met overgewicht of obesitas te blijven helpen.

Door de coronacrisis kunnen deelnemers en vrijwilligers van Humanitas elkaar niet meer in levenden lijve ontmoeten. Maar het werk gaat toch door. Humanitas vrijwilligers in het hele land vinden inventieve oplossingen om met hun deelnemers in contact te blijven.

Ook vrijwilliger David - van het project Gezonde maatjes (voor kinderen met overgewicht of obesitas) - blijft zijn deelnemer Quino van 11 jaar ondersteunen. “Normaliter kwam ik een keer in de week langs. We maken nu TikTok dansfilmpjes en dagen elkaar uit in sportoefeningen. Zo hebben we laatst een challenge gedaan in het zo lang mogelijk hoog houden van een bal. Ook videobellen we met elkaar en bespreken we hoe het met hem gaat. Soms bellen we kort en soms langer. We houden sowieso contact via Whatsapp. Zo blijf ik op de hoogte, en kan ik hem soms wat opvrolijken. Deze manier van ondersteunen is wel complexer en kost meer tijd, maar het lukt me toch hem te ondersteunen. Quino is heel blij dat we zo toch contact kunnen houden en laat me dat regelmatig via Whatsapp weten.”

Deze week organiseren de coördinatoren en vrijwilligers een springtouw challenge. Bij alle gezinnen brengen ze een springtouw langs. De vrijwilligers maken filmpjes van zichzelf en de kinderen, terwijl ze touwtje springen. Het gezin met het ludiekste filmpje wint een door Ajax gesigneerde voetbal.

Lees meer over de Gezonde Maatjes Jongeren activiteit bij de afdeling Amsterdam-Diemen.

Terug naar het nieuwsoverzicht