Humanitas Eemland verrast 70 gezinnen met voorleesboek

Voor de scholen start dit weekend de meivakantie. Dat is best gek in deze tijd, nu we nog steeds thuis moeten blijven. Daarom worden alle Home-start Eemland gezinnen deze week verrast, met een voorleesboek door de brievenbus, met een zonnig kaartje erbij.

In samenwerking met de Algemene Boekhandel Leusderweg was het voor Humanitas Eemland mogelijk om 70 boeken te bezorgen bij de gezinnen thuis. Zo heeft ieder gezin iets nieuws te lezen in de vakantie. Inmiddels zijn de eerste reacties van de ontvangers al binnen. Een heel enthousiast appje van een moeder dat haar dochter erg blij is met haar nieuwe boek en een ander gezin stuurde een filmpje waar hun zoon het boek voorlas aan een jonger broertje. Ook maken we de gezinnen er attent op dat online filmpjes te vinden zijn waarin deze boeken voorgelezen worden. Erg handig als je het Nederlands nog niet zo machtig bent.

Vrijwilligers van Home-Start kunnen op dit moment de gezinnen niet bezoeken, maar ondersteunen de gezinnen wel op andere creatieve wijzen. Bijvoorbeeld voorlezen via beeldbellen, speelgoed voor de deur zetten en eten koken en brengen.

Lees hier meer over de activiteiten van Humanitas Eemland.

Terug naar het nieuwsoverzicht